Böyle yapar Xavi… 15 yaşındaki Lamine Yamal derbi kadrosunda

Kendisi de altyapıdan yetişen Barcelona teknik direktörü Xavi, Atletico Madrid maçı kadrosuna 15 yaşındaki Lamine Yamal'ı aldı. Xavi, maç öncesi İspanya'daki zeminlerin kötülüğünden şikayet etti.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Xavi, sahaların kuru olmasından şikâyetçi oldu.

Zeminden şikayet yalnızca ülkemizde meydana gelen bir hadise değil. Barcelona gibi dünyanın önde gelen takımlarından birinin hocası da ülkesi futbolundaki zeminlerden şikayet edebiliyor. Fakat Xavi’nin şikayet ettiği husus biraz daha farklı bir noktaya dayanıyor. Genç teknik direktör, maçların erken saatte oynanmasından ötürü güneşin çimleri kuruttuğunu ve bunun da oynanan futbolu olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Franco kimin babasını kesti?Franco kimin babasını kesti?

Xavi, yeni neslin futbol izlememesi hususunu bile yaşadığı bu olumsuz durumla bağdaştırıyor. Barça bugün yine güneşli olması beklenen bir havada Atletico Madrid’le oynayacak. Ligde büyük avantaja sahip ekip, kazanarak yeniden ritim yakalamak istiyor. Xavi, maçın erken saatte oynanmasının kendisini rahatsız edip etmediğiyle alakalı gelen soruya şu yanıtı verdi: “Her konuda eleştiriliyorum. Beni rahatsız eden bir durum yok. Hakkımda ne kadar alay konulu içerik hazırlarlarsa hazırlasınlar, güneş beni rahatsız ediyor. Kuru zemin işimize gelmez. Quique için bir soru: Neden zemini sulamadı? Neden zemin gereğinden yüksekti? Zemin bir standart kazanmadan susmayacağım. Her sporda bu böyle. Golfte eğer çimlerin boyu uzunsa keserler. Eğer LeBron’un parkesi ıslaksa silerler. Eğer teniste yağmur yağıyorsa oyun durur. Biz de sulama yapabiliriz… Susmayacağım. Yeni neslin maçların tamamını izlememesi normal. Bizim için de aynısı geçerli olabilirdi sonuçta bunları sonuçtan bağımsız söylüyorum. Bunları kazanırken de söylüyorum. Söylemekten vazgeçmeyeceğim.”

İtalya'nın Avrupa'ya dönüşü muhteşem oldu ama...İtalya’nın Avrupa’ya dönüşü muhteşem oldu ama…

Barcelona, 30. haftaya girilirken La Liga’da topladığı 73 puanla en yakın rakibi Real Madrid’in 11 puan önünde lider konumda bulunuyor. Katalanların teknik direktörü Xavi’nin isyanları, ülkenin iklimi de göz önünde bulundurulduğunda, takım kaybetse de kazansa da devam edecek gibi duruyor. Euro 2021’de Sevilla’daki zemin hala bazı futbol severlerin aklındadır. Dolayısıyla Xavi’ye belli noktalarda hak vermemek doğru olmaz. Fakat genç nesillerin futbolu fazla uzun olması ve temponun yer yer düşük olması gerekçesiyle izlemediğini varsayarsak, oyunu durdurup çimi sulamak yapıcı bir çözüm olmayacaktır. Gündüz maçlarının kaderinin değişmesi, maç saatlerinin güncellenmesine bağlı olabilir. Şayet Xavi dediği gibi susmamaya devam ederse, bu konu İspanyol futbolunda sık sık gündeme gelecektir.

15 yaşında kadroya girdi, tarihe geçti!

Yarınki maçın kadrosunun açıklanmasıyla beraber bir de rekora şahitlik edildi. Maç kadrosuna alınan altyapı ürünü 15 yaşındaki Lamine Yamal, Barcelona tarihinde maç kadrosuna alınan en genç oyuncu oldu. Xavi, konuyla alakalı gelen soruya şöyle yanıt verdi: “Burada olan herkes kadroya girebilir. 15 yaşında olmasına rağmen çok yetenekli. Karakteri ve yeteneği var. Güçlü. Kulüpte önemli noktaya gelmiş oyunculardan biri. Kadroda olduğu için son derece mutlu. Eğer oyuna girmesi gerekirse bize katkı sağlayacaktır.”

İdmanda beğenildi, Barça tarihine geçti: Lamine Yamal

Oyuncunun kontrat görüşmelerindeki pürüzlerle alakalı soru gelince Xavi, “Şimdiki zamana odaklı haldeyiz. Bu hafta bizimle çalıştı ve gördüklerimiz hoşumuza gitti. Kontrat görüşmelerindeki durumundan bağımsız olarak kadroda olma sebebi bu.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.