Dani Alves’e bir darbe daha! Kardeşinden manidar paylaşım

30 Aralık tarihinde bir gece kulübünde genç bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla göz altına alınan ve 20 Ocak’ta tutuklanarak cezaevine gönderilen Dani Alves'ten en yakınları bile desteğini çaktı.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ney Alves, kardeşinin yanından çekildi mi?

Dani Alves halen hazırda dünyanın en çok kupa kazanan futbolcusu. Gerek Sevilla gerek Barcelona gerekse Brezilya Milli Takımı ile başarıdan başarıya koşan sağ bekin hayatı 2022’nin son günlerdeki cinsel taciz olayıyla tamamen değişti.  Olayın yaşandığı günden sonra önce gözaltına alınıp ardından tutuklanan Brezilyalı, Katalunya’da bir cezaevinde duruşma tarihini bekliyor. Dani Alves’e olay ilk duyulduğunda gelen destekse günden güne azalıyor.

Alves, eşi Joana Sanz’ın kendisinden boşanacağını açıklamasının ardından bir darbe de erkek kardeşi Ney Alves’den yedi. Ney Alves, son sosyal medya paylaşımında  “Tanrım, bugün senden hiçbir şey istemiyorum. Yalnızca bana verdiğin sağlık, ailem, ekmeğim ve özgürlüğüm için teşekkür etmek istiyorum. Minnettarım” dedi. Bu sözler Dani Alves’e gönderme olarak yorumlandı.

Çok özel bir forma değişimi! Kansere küfür...Çok özel bir forma değişimi! Kansere küfür…

Kendisi de sanatçı olan ve davanın ilk zamanlarında Dani Alves’e destek çıkan Ney’in tavrının değişmesi dikkat çekti. Ney, ilk günlerde eşinden boşanma kararı alan Joana Sanz’a sosyal medyadan eleştiri dolu sözler sarf etmişti.

Anlamsızlığa ve yalnızlığa yolculuk

Dani Alves, kariyerinde kazandığı 42 kupayla beraber bu alanda futbol tarihinin zirvesinde bulunuyor. Profesyonel seviyede Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain gibi ülkelerinin en önde gelen takımlarının formasını terleten ve sağ bek pozisyonunda görev alan oyuncu, nereye giderse gitsin kazanan yapıların bir parçası olmayı başarmıştı.

Lazio ikinciliği sağlama aldı, Juventus fırsat teptiLazio ikinciliği sağlama aldı, Juventus fırsat tepti

Ancak Alves, 30 Aralık tarihinde yaşanan malum olayın ardından hem en yakınları tarafından dahi yalnızlığa itiliyor hem de ihtişamlı kariyerinin üzerine kaldırılması son derece güç ağır bir perde çekiyor. Dani Alves ismi, 30 Aralık 2022’den önce herhangi bir yerde anıldığında azılı kazanan olarak anılırken, artık aynı isim elbette mahkeme kararının da beklenmesi kaydıyla azılı suçlu olarak anılacak gibi görünüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.