Barcelona’dan farklı başlangıç: Porto fişi yarım saatte çekti

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda açılış iki maçla yapıldı. Barcelona evinde Antwerp’i 5-0 mağlup ederken Porto, Shakhtar Donetsk’i Almanya’da oynanan karşılaşmada 3-1’lik skorla geçti.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne 5 golle başladı.

Son iki sezondur Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkma başarısı gösteremeyen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Barcelona, bu sezona kura şansı yüksek başladı. Antwerp, Porto ve Shakhtar Donetsk’le eşleşen Katalanlar ilk maçını Belçika ekibi Antwerp’e karşı oynadı. 11. dakikada Joao Felix sahneye çıktı ve Barça açılışı erken yaptı. 19’da Robert Lewandowski farkı 2 yaparken 22’de Jelle Bataille’nin kendi kalesine golü skoru bir anda 3-0’a getirdi. İkinci yarının başında sahneye çıkan Gavi 54’te farkı 4 yaptı. 66’da Felix yeniden sahne aldı ve maçın sonucunu belirledi. Barça Şampiyonlar Ligi perdesini 5 golle açmış oldu.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ndeki iç saha maçlarını Almanya’da oynamak durumunda kalan Shakhtar Donetsk mesaiye Porto’yu ağırlayarak başladı. Portekiz ekibi maça son derece hızlı girdi ve Galeno 8. dakikada ağları havalandırdı. Kevin Kelsy 13. dakikada eşitliği sağladı. Bu golden hemen 2 dakika sonra sahneye çıkan Galeno skoru 2-1’e getirdi. 29. dakikada bu kez Mehdi Taremi sahneye çıktı ve durum 3-1 oldu. Maç böyle tamamlandı ve Porto grup aşamasına 3 puanla girdi.

H Grubu’nda ikinci karşılaşmalar 4 Eylül Çarşamba 22.00’de Porto Barcelona’yı, 19.45’te Antwerp Donetsk’i ağırlayacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi sahnesinde, rakip KopenhagGalatasaray Şampiyonlar Ligi sahnesinde, rakip Kopenhag

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.