Manchester City, Real Madrid’e rakip oluyor, yarı finalde Milano derbisi

Şampiyonlar Ligi’nde son yarı finalistler, oynanan çeyrek final rövanş maçlarının ardından belli oldu. 3-0’ın rövanşında Bayern Münih’e konuk olan Manchester City 1-1'lik skorla turladı. Inter, deplasmanda 2-0 yendiği Benfica ile 3-3' berabere kaldı ve Milan'ın yarı finaldeki rakibi oldu.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Manchester City, Bayern engelini geçti. Inter, sürprize izin vermedi!

Bayern Münih, küçük çaplı bir mucizeye imza atmak için Allianz Arena’da Manchester City’yi ağırladı. 3-0’ın rövanşında hata yapmak istemeyen Pep Guardiola maça temkinli diye nitelendirebileceğimiz bir 11’le başladı ve herhangi bir riske yer vermedi. Bayern Münih’te geçen haftaki maçın ardından Sane’ye yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Mane’nin kadroda oluşu dikkat çekti.

Fenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyetFenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyet

Maç sert başladı ve henüz ilk yarı bitmeden iki takım oyuncularına toplam 5 sarı kart çıktı. Manchester City, 35. dakikada Dayot Upamecano’nun hatalı müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Erling Haaland penaltıdan yararlanamadı. İlk yarı 0-0 tamamlandı. Manchester City ikinci yarının başında adeta eşleşmeyi bitiren golü attı. 57’de Erling Haaland, Kevin De Bruyne’nin asistiyle bu sezon toplamda 48. golüne imza attı. 66’da sakatlanarak oyundan çıkan Nathan Ake, Manchester City adına gecenin tek olumsuzluğu olarak kayıtlara geçti. Bayern Münih 81’de VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı ve 83’te Joshua Kimmich maçın sonucunu belirledi.

Bu sonuçla beraber Manchester City, yarı finalde son şampiyon Real Madrid’in rakibi oldu.

Gol düellosu gözlerin pasını sildi; Inter, Milan’ın rakibi oldu

İlk maçta yakaladığı 2-0’lık skor avantajıyla Guiseppe Meazza’ya çıkan Inter, henüz 14. dakikada Nicolo Barella’nın attığı golle 1-0 öne geçti. 38’de Fredrik Aursnes maça dengeyi getirdi. İlk yarı 1-1 sonuçlandı. Lautaro Martinez’in 65 ve Joaquin Correa’nın 78’deki golleriyle 3-1’i yakalayan Inter adeta tur için saniye saymaya başladı. Benfica cephesinde Antonio Silva 86’da durumu 3-2’ye getirirken 90+5’te Petar Musa durumu 3-3 yaptı ve maçın sonucunu belirledi.

Gol düellosunda beraberlik Inter’e yaradı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.