Emre Belözoğlu da yok Başakşehir de!

Ligde kalma mücadelesi veren İstanbulspor, sahasında ağırladığı Medipol Başakşehir’i 45+7’de Emeka Friday Eze’nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Kupada Galatasaray'ı eleyen Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun cezası nedeniyle olmadığı maçta ligdeki düşüşünü sürdürdü.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İstanbulspor'dan kritik galibiyet...

45 puanla beşinci sırada olan ve Avrupa potası için mücadele eden Medipol Başakşehir, 24 puanla düşme hattında bulunan İstanbulspor’a konuk oldu. Hedefleri doğrultusunda her puana ihtiyacı olan iki ekipten İstanbulspor ligin en çok gol yiyen ikinci takımı olarak maça çıkarken Başakşehir de ligin en az gol yiyen ikinci takımıydı.

Fenerbahçe yolun 'Sowe'u derken İrfan Can Kahveci'yle yarışa döndüFenerbahçe yolun ‘Sowe’u derken İrfan Can Kahveci’yle yarışa döndü

Emre Belözoğlu cezası nedeniyle kulübede değildi

Galatasaray ile yapılan kupa maçında hakemlere yaptıkları nedeniyle 4 maç ceza alan teknik direktör Emre Belözoğlu’nun yokluğunda  Başakşehir, ilk yarının duraklama dakikalarında Emeka Friday Eze’nin golüne engel olamadı ve 1-0 geri düştü. İkinci yarının ilk üçte birlik kısmı geride kalırken İstanbulspor bir gol daha buldu ancak Emir Kaan Gültekin’in bulduğu bu gol, VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

İkinci yarıda ilk yarının aksine daha az pozisyon üretebilen Başakşehir aradığı golü bulamadı ve İstanbulspor güçlü rakibi karşısında kritik bir üç puana uzandı.

İstanbulspor’dan ligde kalma yolunda önemli 3 paun

Başakşehir’in deplasman kabusu

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’de 21 Ocak tarihinde oynanan Kasımpaşa maçından bu yana deplasman galibiyeti alamıyor. O maçta Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup eden turuncu-lacivertli ekip o günden bu yana çıktığı 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Başakşehir bu 5 maçta rakip ağları 3 kez havalandırabilirken kalesinde 6 gol gördü. Ayrıca Adana Demirspor’un aldığı galibiyetle beraber Başakşehir, dördüncülük mücadelesinde ağır bir darbe aldı. Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna yarı finalde devam eden ve Avrupa bileti kovalayan ekip son 7 lig maçından yalnızca 1 galibiyet çıkarabilmiş durumda.

Bu sonuçla beraber Başakşehir 45 puanla 5. sırada kaldı. İstanbulspor ise hayati bir 3 puan kazanarak puanını 27’ye yükseltti ve 15. sıraya çıkarak düşme hattının dışına çıktı.

Wojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcularWojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.