Şenes Erzik: Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir

Türk futbolunun saygın isimlerinden Şenes Erzik gündem hakkında konuştu. Erzik, TFF toplantısından sızan görüntülerin Hugh Dallas tarafından sızdırılmış olabileceğini açıkladı.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Şenes Erzik'ten şok Hugh Dallas iddiası.

Türk futbolu son haftalarda birçok skandalla çalkalandı. Bu skandallardan bir tanesi 1 Mart tarihinde 27. hafta maçlarının değerlendirmesinin hakemlerle yapıldığı TFF-MHK toplantısının görüntülerinin sızmasıydı. Lake of tears isimli bir X kullanıcısı bir saat beş dakikalık toplantının yaklaşık 12 dakikalık bir kısmını hesabından yayınladı.

Bu kısımda denetçi Hugh Dallas orta hakem Abdulkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya’yı Galatasaray-Antalyaspor maçında Galatasaray lehine verdikleri penaltı kararı nedeniyle eleştiriyordu. Bu görüntüler Türk futboluna damgasını vururken toplantının tamamı TFF’nin resmi YouTube kanalından bir gün sonra yayınlandı. Bu görüntülerde de Dallas’ın Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Fenerbahçe lehine verilmesi gereken ancak verilmeyen penaltı kararı ve 90+1’de VAR uyarısıyla verilen penaltı kararı konusunda hem orta hakemi hem de VAR hakemini eleştiriyordu.

Okan Buruk: Fenerbahçe ve Galatasaray birlikte basın toplantısı yapmalıOkan Buruk: Fenerbahçe ve Galatasaray birlikte basın toplantısı yapmalı

‘At sahibine göre kişner’

Söz konusu görüntülerin sıcaklığı henüz geçmemişken görüntülerle alakalı şok bir açıklama Türk futbolunun saygın isimlerinden biri olan Şenes Erzik’ten geldi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik Cemal Ersen’in Milliyet’te yer alan yazısında görüş bildirdi ve “VAR kayıtlarının sızdırılması ilginç bir konu. Bunu kimin yaptığı konuşuluyor. Bence başlarındaki kişiye, Hugh Dallas’a soracaksınız bunu. O sızdırmış olabilir. Benim UEFA’da görev yaptığım dönemde hakemimdi. Tanırım az çok. Bazı hatalarını görmüştüm. Sıkılınca yüzü kızarır. Yayınlanan VAR konuşmalarını dinliyorum, prosedürün dışına çıkılmış. Geçen dönemde Jaap Uilenberg vardı ülkemizde. Düzgün bir adamdı, neden gönderdiler bilmiyorum. Hakeme bak diyorlar, ben de öğretmenlerine bak diyorum. Sadece Hugh Dallas’a değil, Federasyona ve MHK’ye de bakmak gerek. At sahibine göre kişner” dedi.

Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor... Kimdir bu Hugh Dallas?Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor… Kimdir bu Hugh Dallas?

‘Yabancı hakem getiremezler’

Erzik yabancı hakem konusundaki görüşünü “Yabancı gözlemciden sonra yabancı hakem getirme konusu gündemde. Bana göre yapamazlar. Bunu yaparlarsa gittin demektir. Hepsine ‘güle güle’ derim. O ne demek, yabancı hakem ne demek? Sadece bizim hakemler mi suçlu? Zaten kendileri gidecek. Yani Futbol Federasyonu. Yaşananlar ayyuka çıktı. Bütün dünya gördü. Çıkmış yetti artık diyor. TFF başkanı da MHK başkanı da bilmiyor, anlamıyor” sözleriyle belirtti.

Erzik ayrıca Halil Umut Meler’in yumruklanması olayıyla alakalı “Üzgünüm ama bugünleri yıllar öncesinde görmüş ve kitabımda “vay vay vay” demiştim. Haklı çıktığım için mutlu değilim. Bir hakemin dayak yemesi ne demektir ya? Demek birileri önceden plan yapmış, ancak yetkili kurumlar bunu ön görememiş, önlem alamamış. Baksanıza duruma, hakem konuşmayan kimse var mı? Hakemlik bambaşka bir iş. Onları yönetmek ise çok daha farklı meziyetler gerektirir. Geldiğimiz nokta filan yok. Geçmişte ne isimler vardı hakemlikte. Aralarında kötüleri de vardı, ben onlara berduş derdim. Zaman içinde kaybolup gittiler. Ama bugün bakıyorum, geçmişin o kalitesi yok maalesef. Neden diye soracağımız makam şu andaki yöneticiler olmalı” dedi.

TFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştıTFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştı

‘Ligden çekilme diye bir şey yok’

Fenerbahçe’nin 2 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurul’a giderek ligden çekilme dahil birçok seçeneği gündemine almasıyla alakalı Erzik “”Kanaatim 2 Nisan’daki olağanüstü genel kurula herkes gelecek, gerekli çoğunluk sağlanacak. Ligden çekilme diye bir şey yok. Orada konuşanların hepsi başkana destek verdi ama çekilme yönünde bir karar çıkmasını istemedi. Zaten doğrusu da bu” yorumunu yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.