Alman futbol efsanesi Andreas Brehme yaşamını yitirdi

Alman Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcularından Andreas Brehme 63 yaşında hayatını kaybetti.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Andreas Brehme yaşamını yitirdi.

Alman futbolu bir efsanesini daha kaybetti. Geçen haftalarda dünya futbol tarihine geçen ve gelmiş geçmiş en özel oyunculardan biri olarak değerlendirilen Franz Beckenbauer’i kaybeden Almanya bu kez de Andreas Brehme’nin ölümüyle sarsıldı.

63 yaşındaki eski futbolcu gelen haberlere göre geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Brehme 1990 Dünya Kupası finalinde Arjantin’e karşı Almanya’ya kupayı getiren golü atmıştı. Almanlar Arjantin’i 1-0 geçerken penaltı golünü atan isim Brehme olmuştu. Avrupa ülkesi tarihindeki üçüncü Dünya Kupası zaferine bu golle uzanmıştı.

Kulüp kariyeri boyunca Saarbrücken, Kaiserslautern, Bayern Münih, Inter, Real Zaragoza gibi takımların formasını giyen Brehme 1998’de futbol yaşantısına nokta koymuştu. Biri Bayern biri Kaiserslautern’le olmak üzere iki Bundesliga şampiyonluğu yaşayan efsane isim 1989’da Inter’le Serie A sevinci yaşadı. 1991’de yine İtalyan kulübüyle UEFA Kupası’nı kaldıran Brehme bir Almanya Kupası, iki Almanya Süper Kupası, bir İtalya Kupası zaferleri yaşamayı başardı.

Sol bek bölgesinde görev almasına rağmen golcü bir kimliğe sahip oyuncu kariyeri boyunca çıktığı 613 maçta 78 gole imza attı ve 27 de asist yaptı. Skor katkısı dışında lider karakteriyle dikkat çeken Brehme bunca maçta yalnızca bir kez ikinci sarıdan bir kez direkt olmak üzere toplam iki kez kırmızı kart gördü. Alman Milli Takım formasını 86 kez giyen Brehme bu maçlarda sekiz gol attı.

Saran ilk kez TFF masasına oturduSaran ilk kez TFF masasına oturdu

Saras için kupa almanın pozisyonu yok: Hem koç hem oyuncu...Saras için kupa almanın pozisyonu yok: Hem koç hem oyuncu…

Beştepe'den Ali Koç'a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yapBeştepe’den Ali Koç’a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yap

Süper Kupa'nın tarihi ve yerini AK Parti İl Başkan Yardımcısı açıkladıSüper Kupa’nın tarihi ve yerini AK Parti İl Başkan Yardımcısı açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.