Süper Kupa’nın tarihi ve yerini AK Parti İl Başkan Yardımcısı açıkladı

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak iptal olan Süper Kupa karşılaşmasının yeni adresinin Şanlıurfa olacağı iddia edildi. Tarih ise 28 Nisan.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Şanlıurfa Süper Kupa'ya ev sahipliği yapabilir.

Türk futbolunun yeni yılda cevabı merakla beklenen sorularından biri: Süper Kupa maçının yeni adresi neresi olacak? Normalde 29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanması planlanan Galatasaray- Fenerbahçe’ maçı çıkan Atatürk krizi sonrası ertelendi.

O günden beri maçın tarihi ve adresi merak konusuydu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz günlerde Halk Tve’den İsmail Küçükkaya’ya yaptığı açıklamada maçın 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimden sonra nisan ayında oynanacağını söyledi.

Maçın yeri de merak edilen konulardan biriydi. Muhtemel şehirler arasında Samsun, Şanlıurfa ve Gaziantep gösteriliyordu. Akşam saatlerinde Şanlıurfaspor Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çadırcı Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynanacağını belirten bir paylaşım yaptı.

Süper Kupa'nın tarihini TFF değil Ali Koç verdi: Final seçimden sonra oynanacakSüper Kupa’nın tarihini TFF değil Ali Koç verdi: Final seçimden sonra oynanacak

Kupanın Arabistan’dan alınması sonrası fikirlerden biri karşılaşmanın deprem bölgesindeki illerden birinde oynanması yönündeydi. Bu açıdan ilk anda Gaziantep Kalyon Stadyumu ön plana çıkıyordu. Ancak gelinen noktada son aday Şanlıurfa’daki 11 Nisan Stadyumu.

Samsun da ihtimaller dahilinde

Gecenin haberlerinden biri de Sports Digitale cephesinden geldi. Yağız Sabuncuoğlu tarafından yapılan özel haberde “TFF yetkilileri ile görüştüm: ‘28 Nisan Pazar günü ya Samsun ya Şanlıurfa’da Süper Kupa’yı oynatmayı planlıyoruz, Çarşamba günü yönetim kurulu toplantısında durum kesinleşecek.’ dediler” sözleri yer aldı.

İki haftada iki şampiyonluk maçı oynanabilir

Haberin devamında maçın  28 Nisan tarihinde oynanacağı belirtildi. 28 Nisan tarihi pazar gününe denk geliyor. Görünen o ki iki takımın o hafta sonu oynayacakları maçlar hafta içine kaydırılacak ve açılan boşlukta kupa maçına yer verilecek. İki takım arasında ligde oynanacak 37. hafta maçının 10-11-12-13 Mayıs haftasına denk gelmesi bekleniyor. Şayet haberdeki tarih doğru olursa takımlar iki hafta içinde iki kez derbi maçına çıkmış olacak. Ligdeki çekişme düşünülecek olursa da bu karşılaşmaların ikisi de şampiyonluk kazanma niteliği taşıyabilir.

Ali Koç aradı, Trabzonspor Başkanı 'totem' yaptı! Busenaz Sürmeneli böyle Fenerbahçeli olduAli Koç aradı, Trabzonspor Başkanı ‘totem’ yaptı! Busenaz Sürmeneli böyle Fenerbahçeli oldu

Fenerbahçe 28 Nisan’a karşı

Haber Global’in haberine göre Fenerbahçe karşılaşmanın 28 Nisan’da oynanmasını istemiyor. Sarı-lacivertliler ligdeki Beşiktaş derbisinden sonra Galatasaray’la karşılaşmanın fikstür dezavantajına yol açacağını düşünüyorlar.

Beştepe'den Ali Koç'a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yapBeştepe’den Ali Koç’a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yap

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.