Saran ilk kez TFF masasına oturdu

Türkiye Futbol Federasyonu devam eden yayın ihalesi sürecinde Kulüpler Birliği temsilcilerinin de katıldığı görüşmede teklif verenlerden Saran Grup'la bir araya geldiklerini açıkladı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
TFF ve Saran yayın ihalesi için bir araya geldi.

Yayın ihalesi Türk futbolunda son haftaların doğal gündemi. Önümüzdeki 10 gün içinde noktalanması planlanan yayın ihalesi sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıklamasına göre ihaleye giren yayıncılardan Saran Grup ve federasyon bir araya geldiler. Görüşmeye federasyon ve yayıncı dışında Kulüpler Birliği’nin de önde gelenleri katıldılar. Saran Grup daha önce federasyondan yayın ihalesine dair dönüş beklediklerini belirtmişti.

İşte federasyonun konuyla ilgili açıklaması:

“Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Yayın İhale Komisyonu Levent’te bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Binası’nda bir araya gelerek çalışmalarına devam etti. Görüşmede 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için verilen teklifler komisyon tarafından incelendi. Bu kapsamda Yayın İhale Komisyonu, yayın ihalesine teklif veren Saran Medya temsilcilerini komisyon toplantısına davet ederek ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayın haklarının devrine ilişkin ihale 29.02.2024 tarihe kadar tamamlanması planlanıyor.”

TFF’nin açıklamasına göre toplantıda yer aldığı belirtilen isimler şöyle: Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Dursun Özbek ile RAMS Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Stratejik Planlama, Yeni Proje Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, 2. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari İşler ve 1. Lig’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhan, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, E-Bilet, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan ile Mali İşlerden ve Yeni Teknolojilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erman Kalkandelen.

Türk futbolunda Passolig dönemi resmen sona erdiTürk futbolunda Passolig dönemi resmen sona erdi

Beştepe'den Ali Koç'a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yapBeştepe’den Ali Koç’a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yap

Geçen sezon da teklif vermişti

Saran Grup 2022-23 sezonu öncesinde de “Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmeleri’ni 11 Mart 2022 Cuma günü imzalamış, teminat mektuplarıyla birlikte TFF’ye teslim etmiş bulunuyoruz. SüperLig TV proje ve vizyonunun da halen kuvvetle arkasındayız” açıklamasıyla teklifte bulunmuş, ancak görüşmeye çağrılmadan ihale BeIn Sports’a verilmişti.

Saran Medya yayın ihalesinde Federasyon'dan haber bekliyorSaran Medya yayın ihalesinde Federasyon’dan haber bekliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.