Alanyaspor’da yaprak dökümü ve 3 Brezilyalıyla anlaşma

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, 12 futbolcusuyla yolların ayrıldığını resmi olarak açıkladı.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Alanyaspor'dan 12 futbolcuya veda.

Süper Lig’in Akdeniz temsilcilerinden Alanyaspor, son derece istikrarsız bir sezonu geride bırakmıştı. Alanya, lige Francesco Farioli yönetiminde başlamış ancak istenen sonuçlar gelmeyince genç teknik direktörle yollar ayrılmıştı. Bu kez tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal’la anlaşan Alanya’da işler yine yolunda gitmedi. Yanal’ın görev süresi de iki ayı bulmadı ve ekip nisan ayının sonunda Ömer Erdoğan’la anlaştı, sezonu Erdoğan’la bitirdi.

Sivasspor'un taraftar tasarımı alternatif forması seçildiSivasspor’un taraftar tasarımı alternatif forması seçildi

Kadro yapılanması ve kalitesi de ara ara eleştirilen Alanya, 3 farklı teknik direktörle geçirdiği sezonu 41 puanla küme düşme hattının yalnızca bir puan ve bir sıra üstünde tamamlayabildi. Önce Farioli’yle pas oyununda ısrar eden daha sonra Ersun Yanal’la topun arkasına geçen takım Ömer Erdoğan’la beraber daha dengeli bir yapıya kavuştu. Futbola üç farklı açıdan bakan Alanya’da sezon sonu itibarıyla takımın adeta yarısıyla yollar ayrıldığı duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada “Futbolcularımız Runarsson, Rassoul, Feddal, Ahmet Gülay, Pereira, Doumbia, Candeias, Eduardo, Cavaleiro, Erencan Yardımcı, Koulouris ve Ahmed Hassan’a teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz” sözlerine yer verildi ve 12 futbolcuya veda edildi.

Latin esintileri

Alanyaspor’da 12 futbolcuyla vedalaşılmasının ardından yeni transferler açıklanmaya başladı. Akdeniz ekibi Brezilyalı kanat Carlos Eduardo, Brezilyalı ön libero Ricardo Coelho ve Brezilyalı savunmacı Ricardo Bauermann ile anlaştığını açıkladı. Eduardo yeni takımıyla 3 senelik sözleşme imzalarken Coelho ve Bauermann 2’şer senelik sözleşme imzaladı.

Galatasaray'da bir imza, bir vedaGalatasaray’da bir imza, bir veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.