Hani Almanlık, nerede disiplin: Alman turistler, İtalya’da 150 yıllık esere zarar vermekle suçlanıyor

İtalyan sanatçı Enrico Butti'nin 150 yıllık Domina heykelinin olduğu Villa Alceo evini kiralayan Alman turist grubu, heykele zarar vermekle suçlanıyor. 200 bin euro civarında değeri olan heykele zarar veren turist grubundaki bir kişi iddiaya göre 1.5 milyon takipçili influencer Janis Danner.

Dünya 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Başta Roma olmak üzere, İtalya’daki tarihi yapı ve eserlere yönelik vandalizm vakaları maalesef devam ediyor. Son olarak bir grup genç Alman turist, 19’uncu yüzyıldan kalma bir İtalyan çeşme heykelini tahrip etti ve disipliniyle nam salmış Almanların şöhretini yerle bir etti.

Turistlerin zarar verdiği İtalyan sanatçı Enrico Butti’nin 150 yıllık eseri Domina’nın değerinin 200 bin euro olduğu tahmin ediliyor.

Corriere della Sera’ya göre, söz konusu turist grubu heykelin olduğu Villa Alceo evini kiralamıştı. Partileyen grubun sebep olduğu olayla ilgili bir çarpıcı detay da vandal turistlerden birinin 1.5 milyon takipçisi olan influencer Janis Danner olduğu iddiası.

Lombardiya’nin Viggiu kasabasındaki Villa Alceo evinin yöneticisi olan Bruno Golferini, “Domina bir bakıma villayı koruyan kadındı… Ne yazık ki bu tür şeyleri yapan cahil insanlar var” şeklinde tepki gösteriyor.

Evde kalan 17 turistin tamamı İtalya’yı terk etmiş olsalar da tamamı hakkında şikâyette bulunulmuş.

Bu arada İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini de olayı Instagram’dan paylaşarak, “Onlara influencer değil aptallar deyin” ifadesini kullandı.

1.70 metre uzunluğundaki heykeli onarmanın zor olacağı dile getiriliyor.

Asıl bu cehalete hapis gerekiyor: Kolezyum'a anahtarla adını kazıyan turist, 'Antik olduğunu bilmiyordum' dediAsıl bu cehalete hapis gerekiyor: Kolezyum’a anahtarla adını kazıyan turist, ‘Antik olduğunu bilmiyordum’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.