58 sanatçıdan Biden’a çağrı: Gazze’de ateşkesi sağlayın

Gazze'de yaşanan insanlık dramına Batılı liderler sessiz kalırken sanat dünyasından tepkiler yükselmeye devam ediyor. Aralarında Cate Blanchett, Jessica Chastain, Susan Sarandon ve Joaquin Phoenix gibi yıldızların bulunduğu isimler ABD Başkanı Biden'dan ateşkesi sağlamasını talep etti.

Kültür Sanat 21 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Gazze’de İsrail’in saldırıları bir insanlık dramına dönüşürken dünyanın dört bir yanından da tepkiler ve ateşkes çağrıları devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde sanat dünyasında tanınan 58 isim başkan Joe Biden’a yönelik bir açık mektup yayınladı. Açık mektuba imza atan sanatçılar ABD Başkanı Joe Biden’dan bölgede kalıcı ateşkes sağlanması yönünde çaba harcamasını istedi.

‘Gazze’nin bombalanmasına son verilmeli’

Yayınlanan metinde Hollywood’un yıldız isimlerinin yanı sıra eğlence dünyasının yıldız isimleri de yer alıyor. İmzacılar arasında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jessica Chastain, Jon Stewart, Kristen Stewart, Susan Sarandon, Mahershala Ali, Riz Ahmed, Ramy Youssef ve Quinta Brunson gibi isimler yer alıyor. Mektupta “Yönetiminizi ve tüm dünya liderlerini Kutsal Topraklar’daki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeksizin ateşkes çağrısında bulunmaya, bunu kolaylaştırmaya çağırıyoruz. Gazze’nin bombalanmasına son verilmesini, rehinelerin güvenli şekilde serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Artists for Ceasefire adlı sivil toplum kuruluşu tarafından dağıtılan bildiride UNICEF sözcüsü James Elder’ın İsrail’in devam eden hava saldırıları ile su ve elektrik ablukalarının Gazze halkı üzerinde yarattığı tahribatı vurgulayan bir yorumuna da yer verildi. James Elder’in raporunda şu ifadeler yer alıyordu: “Günlerdir süren hava saldırıları ve tüm tedarik yollarının kesilmesinin ardından bölgedeki çocuk ve ailelerin gıda, su, elektrik, ilaç ve hastanelere güvenli erişim olanağı neredeyse tükendi. Bölgenin tek elektrik santralinin çarşamba günü öğleden sonra yakıtı bitti ve elektrik, su ve atık su arıtımı durdu. Çoğu bölge sakini hizmet sağlayıcılardan içme suyu ya da boru hatlarından evlerine su alamıyor.”

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.