Şampiyon hata yaptı: 1’den 6’ya düştü

Formula 1’in Amerika Grand Prix’si sıralama turunda Max Verstappen zirvede bitirdi ancak kural hatası yaptığı belirlendi. Son şampiyon yarışa 6. sırada başlayacak.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Verstappen, Katar'da şampiyonluğunu ilan ettikten sonra ABD'de piste çıktı.

Katar Grand Prix’si öncesi yapılan sprint yarışında şampiyonluğunu ilan eden Max Verstappen’in ABD günleri iyibaşlamadı. Austin’deki sıralama turlarını zirvede bitiren Red Bull pilotuna arış sonrası şok bir haber geldi. 19’uncu virajda pist kurallarını ihlal eden Hollandalı pilot, turu silindikten sonra 6’ncı sıraya kadar geriledi.

Max Verstappen’in turunun silinmesiyle birlikte, turu ikinci sırada bitiren Charles Leclerc, pole pozisyonun sahibi oldu. Bu sezon üçüncü kez yarışa en önde başlayacak Leclerc, “Takım harika iş çıkardı. Sprint hafta sonunda iyi bir antrenman geçirmek çok önemli. Herkes çok iyi iş çıkardı, arabayı çok iyi hazırladılar. Arabada da çok iyi hissediyordum, sıralama turları boyunca çok mutluydum. Ufak tefek hatalar vardı ama pole pozisyonunda olduğum için çok mutluyum” dedi. McLaren’in 24 yaşındaki pilotu Lando Norris, yarışa ikinci sırada başlayacak. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise pistte üçüncü yerin sahibi oldu.

Kadın pilotlar adım adım Formula 1'eKadın pilotlar adım adım Formula 1’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.