Manchester City’den İlkay’a unutulmaz doğum günü hediyesi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, 7 sezon boyunca formasını giyen ve büyük başarıların altında imzası bulunan orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ın ismini tesislerdeki antrenman sahalarının birine verildiğini açıkladı.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Manchester City'den İlkay'a büyük onur.

İlkay Gündoğan, 2016’da Borussia Dortmund’dan Manchester City’ye transfer olurken hayal ettirdiklerin fazlasıyla üstünde bir performansla şehirden ayrıldı. Takımla 7 sezon geçiren İlkay orta sahanın vazgeçilmezi olurken Pep Guardiola’nın prenslerinden birine dönüştü. Türk asıllı Alman milli oyuncu City ile 5 Premier Lig, 2 FA Cup, 4 Lig Kupası, 2 Community Shield kazanırken son olarak uzun süredir hasretle beklenen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda da büyük pay sahibi oldu. City’nin bundan 7 sene önce 27 milyon euro’ya transfer ettiği İlkay geçtiğimiz yaz Barcelona’ya gitti. Oyuncu City kariyerinde kazandığı onca kupaya 304 maça çıkıp 60 gol ve 40 asistle katkı sağladı. Bu süreçte 28 sarı kart gören orta sahaya oyuncusu bir kez bile kırmızı kart görmedi.

İlkay’ın bu olağanüstü katkısı Manchester City yönetimi tarafından ödüllendirildi. Kulübün resmi kanallarından yapılan açıklamaya göre İlkay’a doğum günü olan 24 Ekim tarihinde hediye mahiyetinde jest yapıldı. Oyuncunun ismi kulübün antrenman tesislerinde bulunan bir sahaya verildi. 33 yaşındaki kulüp efsanesi İlkay’ın ismi böylelikle Manchester’ın Mavi yakasında ölümsüzleştirildi.

Almanya'da yılın futbolcusu İlkay GündoğanAlmanya’da yılın futbolcusu İlkay Gündoğan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.