Madonna fena arada kaldı: Siyonist mi? Antisemit mi?

Madonna'nın çağrılarına tepki var. Celebration turnesi kapsamında konserler veren sanatçı Filistin-İsrail savaşı konusunda yaptığı açıklamalar sonrası her iki taraftan da hakaret ve tehditlere varan yorumlar alırken yakınları müzisyenin tepkiler karşısında dehşete düştüğünü söyledi.

Kültür Sanat 25 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Celebration ismini verdiği ve bir nevi kariyerini kutlamayı hedeflediği turnesi sıkıntılı başlayan Madonna kendisini yine iki arada bir derede buldu. Filistin-İsrail savaşında her iki tarafın da silahları susturması gerektiğini savunan müzisyene tepkiler var. Sanatçıyı “ortada” durduğu için iki taraf da eleştiriyor. Popun kraliçesinin Instagram paylaşımlarının altına ölüm tehditleri de yazanlar var.

Madonna: Dünyada neler oluyor

Rahatsızlığı nedeniyle turnesine geç başlayan Madonna Londra’daki konserlerinde sık sık Filistin ve İsrail arasındaki savaşlara değindi. Konserlerinde silahların susması çağrısını sürekli yineleyen müzisyen “Şu anda İsrail ve Filistin arasında yaşananlar açıkçası yürek parçalayıcı ve kimse olanları görmek istemiyor. Çocukların motosikletlerden atıldığını, kaçırıldığını, bebeklerin kafasının kesildiğini, müzik partilerinde gençlerin vurulup öldürüldüğünü görüyorum. Dünyada neler oluyor?” dedi.

Şu an Ortadoğu’da yaşananlar hakkında konuşmamanın “sorumsuzluk” olduğunu söyleyen Madonna gidişattan derin kaygı duyduğunu yineledi. Ancak bu açıklama sonrası kimi sosyal medya kullanıcıları sanatçıya siyonist, kimileri ise antisemit suçlaması yaptı. Suçlamalara şimdilik tepki vermeyen popun kraliçesinin üzüntüsünün bu tepkilerden sonra daha da büyüdüğü açıklandı.

Madonna’ya yakın isimler müzisyenin savaşa tavır aldığını, iki tarafa da eşit uzaklıkta durmaya özen gösterdiğini vurguladı. Tepkiler karşısında sanatçının dehşete düştüğünü belirten yakınları Madonna’nın bu durumdan ötürü çok üzgün olduğunu belirtti.

Nerede o eski Madonna? Az şarkı söyledi, gürültü cezası aldıNerede o eski Madonna? Az şarkı söyledi, gürültü cezası aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.