Eski eşi ve oğlunu katleden baba pusu kurmuş

Kocaeli'de eski eşi Züleyha ile oğlu Oğuz Can'ı tabanca ile öldürüp kızı Nur Seda'yı da ağır yaralayan, aynı silahla hayatına son veren emekli uzman çavuş Nevzat Acar'ın cinayetleri üç gün önce boşanma ile sonuçlanan dava kararının eline ulaşmasının ardından gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gündem 26 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kocaeli Gölcük’te emekli uzman çavuş Nevzat Acar, eski eşi Züleyha Acar ile çocukları Nur Seda ve Oğuz Can Acar’ı tabanca ile vurup aynı silahla intihar etti. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Züleyha Acar ile Oğuz Can Acar’ın hayatını kaybettiği belirlendi, nişan hazırlığı yapan Nur Seda Acar ise hastaneye kaldırıldı. Genç kızın yoğun bakımda tedavisi sürerken Nevzat, Züleyha ve Oğuz Can Acar’ın cenazeleri Zonguldak’a getirildi. Nevzat Acar Çaycuma ilçesi Yukarıdere köyünde toprağa verildi. Züleyha ve Oğuz Can Acar’ın cenazeleri ise Çaycuma ilçesi Karalar Mahallesi’nde defnedildi.

Soruşturma sonucunda Nevzat Acar’ın eşine 12, oğluna 9, kızına da 3 kez el ateş ettiği belirlendi. Boşanmak istemeyen Nevzat Acar’ın ailesini tehdit ettiği, saldırıyı olaydan üç gün önce boşanmayla sonuçlanan dava kararının eline ulaşması üzerine gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

‘Boşanma sonuçlanınca pusu kuruyor’

Kuzeni Züleyha Acar’ın boşandığını, ancak soyadını bile değiştiremeden öldürüldüğünü belirten Burak Çelikkanat (47) “Boşanma davası üç yıldır sürüyordu. Olaydan üç gün önce boşanma sonuçlanıyor. Kararı da Nevzat Acar’ın eline gidiyor. Duyduğumuza göre tehdit etmiş; ‘Boşanma davası sonuçlanınca sizi öldüreceğim, tarayacağım’ demiş. Boşanma sonuçlanınca adam pusu kurmuş, Gölcük’te onları takip etmiş. Sonunda ablam çocukları ile eve girerken kapının önünde kıstırmış. Dışarıdan kurşun sıkıyor, ilk mermi çocuğunun ayağına, tekrar ateş edince karnına geliyor. Kapı açılınca oğluna sırtından da sıkıyor. Dokuz kurşun sıkmış. Kızı babasını tutmaya çalışırken ayağından, karnından vuruluyor. Eve bile giremiyorlar. Bunlar hep merdiven boşluğunda oluyor. Ablam o ara polisi aramış. Sonra ablama da 12 tane kurşun sıkıyor. Çıkarken de kızının başına ateş etmiş. Ablam ile oğlu orada vefat ediyor. Kız şu an hastanede. Kızın sevdiği vardı, nişanlanacaktı, maalesef o da olmadı” dedi.

Böyle canavarlık görülmedi: İki kez kadın öldürdü serbest kaldı, üçüncü cinayetten yargılanıyorBöyle canavarlık görülmedi: İki kez kadın öldürdü serbest kaldı, üçüncü cinayetten yargılanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.