‘Maria’dan Jolie ve Bilginer’li ilk fotoğraf

Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin başrollerini paylaştığı, 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından Maria Callas'ın hayatını beyazperdeye taşıyan 'Maria' setinden ilk fotoğraf geldi. Steven Knight’ın yazdığı ‘Maria’, ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini anlatacak.

Kültür Sanat 31 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Başrol oyuncularının bir arada olduğu ilk görsel, sosyal medyadan paylaşıldı.

Haluk Bilginer ve Angelina Jolie’nin başrolünü paylaştığı Pablo Larrain imzalı ‘Maria’dan ikilinin yan yana olduğu ilk kare geldi. Yönetmen Larrain daha önce Angelina Jolie’nin Maria Callas rolündeki ilk fotoğraflarını paylaşmıştı ancak bu çekimler devam ederken setten gelen ilk fotoğraf.

Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas’ın hayatını beyazperdeye taşıyacak filmde Bilginer, Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis’i canlandırıyor. Jolie ise 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından Maria Callas rolünde. Steven Knight’ın kaleme aldığı ‘Maria’, ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini anlatacak. Filmin çekimleri 8 hafta sürecek. Set rotaları Paris, Budapeşte ve Milano olarak açıklandı. Ekip, ‘Maria’ için greve devam eden ABD’li Oyuncular Sendikası’ndan özel bir izin almıştı.

Yönetmen Larrain, filmden daha önce Angelina Jolie’nin Maria Callas rolündeki ilk fotoğraflarını paylaşmıştı.

Sorunlu bir çift: Callas ve Onassis

Callas, Amerika doğumlu bir Yunan soprano şarkıcısı ve 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından biriydi. Manhattan’da doğdu ve 13 yaşındayken Yunanistan’da opera eğitimini aldı ve daha sonra kariyeri için İtalya’ya taşındı. Callas, bir dönemin en ünlü sopranoları arasındaydı ve Aristotle Onassis’in uzun süreli metresi oldu. Jackie Kennedy’nin ikinci eşi olan Onassis onunla evlenmek için kendisini terk ettikten sonra Callas önce İtalya’ya, ardından Fransa’ya taşındı. İhaneti tam olarak atlatamayan Callas, 1977’de, 52 yaşındayken kalp krizinden öldü. Onassis’in ilişkileri boyunca Callas’a taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da gündeme geldi.

Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Kodi Smit-McPhee ve Valeria Golino’nun da oyuncu kadrosunda yer aldığı film 2024’te vizyona girecek.

Sahnede, TV'de, beyazperdede... Bu sezon Haluk Bilginer her yerdeSahnede, TV’de, beyazperdede… Bu sezon Haluk Bilginer her yerde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.