Hamburg Havalimanı’nı silahla basan Türk yakalandı

Almanya'nın Hamburg kentinde havalimanına silahıyla ateşe açarak giren, dört yaşındaki kızını da rehin alan kişinin 35 yaşında bir Türk olduğu öğrenildi. Kızın annesi eylemden az önce polisi arayıp kızının babası tarafından kaçırıldığını ihbar etmiş. Saldırgan 18 saat sonra polise teslim oldu.

Dünya 6 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Önceki gece Almanya’da Hamburg Havalimanı’nda ateş açarak aracını aprona süren ve dört yaşındaki kızını da rehin alan kişinin 35 yaşında bir Türk olduğu öğrenildi. Eylem 18 saat sonra polisin ikna çabalarıyla sona erdirildi. Saldırgan elindeki silahla ateş açıp iki de molotof kokteyli atarak aprona girmiş ve Türkiye’ye gitmesinin sağlanması amacıyla kızını rehin tuttuğunu söylemişti. Polis yaptığı açıklamada şüphelinin direniş göstermediğini ve çocuğun da yaralanmadığını belirtti.

Eylemin anne-baba arasındaki velayet tartışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.  Polisin verdiği bilgiye göre Aşağı Saksonya eyaletinde yaşayan sürücünün eşi polise çocuğunun babası tarafından kaçırıldığı, havalimanına götürüldüğü ihbarında bulundu.

Hava trafiği hâlâ kapalı

Silahlı saldırgan arabasıyla barikatları kırarak girdiği havalimanında iki el ateş etmiş, havalimanındaki uçuşlar iptal edilirken bölgeye çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edilmişti. Zanlının silahıyla havaya iki kez ateş ettiğini ve iki molotof kokteyli attığını belirten Federal Polis Sözcüsü Thomas Gerbert Hamburg Havalimanı’nda uçak trafiğinin hala kapalı olduğu bilgisini paylaştı.

Polis sözcüsü Sandra Levgrün NDR televizyonuna verdiği demeçte “Psikologları seferber ettik ve şu anda faille konuşuyoruz, orta yolu bulacağımıza güveniyoruz” demiş ve babanın polis ile iletişim kurmasının ”olumlu” işaret olduğunu aktarmıştı.

Hamburg polisine göre araçta biri çocuk iki kişi vardı. Olayın velayet anlaşmazlığından kaynaklandığı, bunun bir rehin alma vakası olduğu kaydedildi.

Açıklamada durumun gece boyunca “stabil” olduğu, polisin müzakere grubunun araçtakilerle temasta olduğu aktarıldı.

Hamburg havalimanında silahlı panik: Uçuşlar durdurulduHamburg havalimanında silahlı panik: Uçuşlar durduruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.