Jorge Martin kaza yaptı, Bagnaia zafere uzandı: Üst üste 2. şampiyonluk

Moto GP’de sezonun final yarışı Valencia’da koşuldu. Şampiyonluk mücadelesi içindeki isimlerden Jorge Martin yarışa erken veda edince şampiyona lideri Francesco “Pecco” Bagnaia üst üste 2. şampiyonluğuna uzandı.

Spor 27 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Pecco Bagnaia şampiyonluğa uzandı.

Moto GP’de cumartesi koşulan sprint yarışını kazanarak şampiyonluk mücadelesinde farkı azaltan Jorge Martin, lider Francesco Bagnaia üstünde kurduğu baskıyla esas yarışa çıktı. Son şampiyon Bagnaia yarışa pole pozisyonunda başlama avantajına sahipti ve ilk 5’te yer alması mutlu son için yeterli olacaktı. Martin için galibiyet yetersizdi, aynı zamanda Bagnaia’nın ilk 5 dışında kalmasını bekleyecekti.

Yarış başlar başlamaz Bagnaia liderliği aldı, 6. sıradan start alan Martin iyi bir çıkışla 2. sıraya yerleşti. 3. turun başında Martin cesur bir atakla Bagnaia’nın arkasına yerleşti ancak ufak temastan zararlı çıkan isim oldu, 8. sıraya geriledi.

Bagnaia liderlikte kaldı. Martin daha sonra ataklarla tırmanmaya çalışırken Honda’yla son yarışına çıkan Marc Marquez’in kazasından olumsuz etkilenen isim oldu. Marquez’e atak yapmaya hazırlanırken rakibinin yerde kalmasıyla ona takılan Martin çakıl havuzuna girdi, yarış dışı kaldı. O sırada lider olan Bagnaia, rakibinin yarış dışı kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışın kalan bölümünde yer yer Jack Miller ve Brad Binder’la çekişen Bagnaia bir şekilde zirvede kalmayı başardı ve yarışı kazandı. İkinci Gresini Racing’den Di Giannantonio olurken 3. sırada Martin’in takım arkadaşı Zarco yer aldı. Böylece Ducati sürücüsü Bagnaia toplam 467 puanla 2022’nin ardından 2023’te de Moto GP şampiyonu oldu. Prima Pramac’tan Jorge Martin sezonu 427 puanla ikinci sırada tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.