Şengül Hablemitoğlu isyan etti: ‘Umutlar tükendi’

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin 10 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. Şengül Hablemitoğlu “İnancımız artık sıfır. Kurguyu ve kimlerin bu cinayete nasıl bulaştığını, o kirli derinliği ve ilişkileri, nasıl göz yumulduğunu anlıyoruz” dedi.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin üçü firari 10 sanığın tutuksuz yargılanmasına 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu sosyal medya hesabından bu yargılamayla ilgili açıklama yaptı.

“Dava ile ilgili umudumuz vardı, ancak şu an inancımız sıfır” diye konuşan Prof. Dr. Hablemitoğlu “Kurguyu ve kimlerin bu cinayete nasıl bulaştığını, o kirli derinliği ve ilişkiler örüntüsünü, nasıl göz yumulduğunu anlıyoruz. Bizim için dava başladıktan sonra tümüyle netleşti. Şu taraf bu taraf dedikleriniz iç içe, birbirlerini pek kolluyorlar. Bundan önceki celselerde konuşulanlar, ilişkiler ve telaffuz edilen paralar vs. çok korkutucu. Mevzu Necip Hablemitoğlu da değil zaten, olan her birimizin hayatına oldu. Tek tesellimiz, zarif bir eş ve harika bir baba ile kısa da olsa yaşayabilmek…” dedi.

Hablemitoğlu'ndan tahliye, Soğan TIR'larından tutuklamaHablemitoğlu’ndan tahliye, Soğan TIR’larından tutuklama

Ne olmuştu?

FETÖ’ye ilişkin çalışmalar yapan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002’de Çankaya’daki evinin önünde başından vurularak öldürülmüştü.

Aralarında eski Özel Kuvvetçiler Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile eski MİT’çi Enver Altaylı ve Fethullah Gülen ile Mustafa Özcan’ın da bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davanın Mayıs ayında görülen duruşmasında tutuklu altı sanık tahliye edilmişti.

MİT operasyonuyla Ukrayna’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen ve getirilişini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Gökhan Nuri Bozkır’ın ise firar ettiğini temmuz ayında Ersin Eroğlu 10Haber’de yazmıştı.

Hablemitoğlu cinayeti davasında tahliye edilen Bozkır hakkında 27 Mayıs’ta “Soğan tırları” davasında tutuklama kararı verilmiş, ancak Bozkır firar etmişti.

Şengül Hablemitoğlu Bozkır’ın kaçtığının ortaya çıkmasının ardından Twitter’dan “Allahın cezaları kırmızı bültenle arayıp istediniz, operasyon da yaptınız. Artık ne yaptınızsa? Bize duruşmalar boyu ne izlettiniz siz, biz anlamadık. Edebimizle katıldık, size bizim gücümüz yetmez. Bizim kaybımız geri gelmez. Ancak bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…” paylaşımı yapmıştı.

Levent Göktaş ısrarlı: Gökhan Nuri Bozkır bir husumet nedeniyle beni hedef gösteriyorLevent Göktaş ısrarlı: Gökhan Nuri Bozkır bir husumet nedeniyle beni hedef gösteriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.