İstanbul’da yine motosikletli infaz

Son yıllarda artan motosikletli suikast olaylarına bir yenisi eklendi. İstanbul’da H.K ve kardeşi motosikletli kişilerin silahlı saldırısına uğradı. H.K. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken kardeşinin tedavisi devam ediyor.

Gündem 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Motosikletli saldırının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü. / Sağda ( Hayatını kaybeden H.K.)

Suç dünyasının son yıllarda öne çıkan aktörlerinden biri motosikletli suikastçılar. Emniyete göre suikastçıların bu yöntemi tercih etmesinin sebepleri belli: Kaskın kimliği gizlemesi, hızla olay yerinden kaçılabilmesi ve motosikletlerin kolay çalınabilmesi. Suç örgütlerinin bunun dışında uyuşturucu sevkiyatında da motosikleti tercih ettiği biliniyor. Dün İstanbul’da artan motosikletli suikast infazlarına bir yenisi eklendi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde kardeşiyle evine giden 32 yaşındaki H.K. karşıdan gelen motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Şüpheliler aynı motosikletle olay yerinen uzaklaştı.

Motosikletli suikastçı furyası sürüyor: İstanbul’un göbeğinde bir kişi daha öldüMotosikletli suikastçı furyası sürüyor: İstanbul’un göbeğinde bir kişi daha öldü

Yaralanan iki kardeş çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan bir çocuk babası H.K. hayatını kaybetti. Yaralı kardeşinin hastanede tedavisi ise devam ediyor.

Polis olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından soruşturma başlattı. Kaçan şüpheliler aranıyor.

Kafasına beş kurşun sıkmışlar

Olayı gören bir kişi “Motosikletli kişiler çocuğun kafasına beş kurşun sıkmış, çocuk hastaneye götürülürken yolda ölmüş. Önceden kavgalıymışlar” dedi.

Bir dönemin ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın infaz yöntemi olan motosikletli suikast Türkiye’de son dönemde çetelerin en çok kullandığı infaz yöntemi oldu. Bununla ilgili detaylı haberimizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Türkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyorTürkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.