Oğlunun başının kesildiğini duruşmada öğrenen anne felç, kardeş kalp krizi geçirdi

Burak Demir'in Murat Kutlu'yu öldürdüğünü, başını kesip buzdolabında sakladığını, "bunu berber Ersin önerdi" dediğini yazmıştık. Gerisi de geldi: Baş kesme olayını duruşmada ilk kez duyunca Murat'ın annesi felç, erkek kardeşi kalp krizi geçirmiş.

Gündem 4 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Şubat ayında Bursa’da 47 yaşındaki eczacı kalfası Serdar Ergun’dan haber alamayan yakınları polise kayıp ihbarında bulunmuş, polis mobese görüntülerinden Serdar Ergun’un otomobilinin İstanbul Büyükçekmece’de olduğunu tespit etmişti. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin irtibata geçtiği İstanbul polisi Büyükçekmece’de otomobili durdurup sürücü koltuğundaki Ahmet Burak Demir’i gözaltına aldı. Araçtaki aramada Serdar Ergun’un battaniyeye sarılı cesedi ve bir de tabanca bulunmuştu.

Demir İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda  Ergun’un yanı sıra üç gün önce de Bursa’da ev arkadaşı Murat Kutlu’yu öldürdüğünü, balta ile vücudundan ayırdığı kafasını da buzdolabına koyduğunu söylemişti. Ahmet Burak Demir’in Bursa’daki evine giden polis Murat Kutlu’nun cansız bedenini bulmuş, Demir’in evdeki köpeği de öldürdüğü tespit edilmişti. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Demir cinayetleri işlediğini kabul etmiş, Kutlu’nun köpeğini ise öldürmediğini söylemişti.

Ev arkadaşının kafasını kesip buzdolabında sakladı: Berberin önerisiydiEv arkadaşının kafasını kesip buzdolabında sakladı: Berberin önerisiydi

İki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Mahkemece tutuklanan Ahmet Burak Demir hakkında,  her iki maktul için de “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek” öldürmek suçundan dava açıldı. Demir için Ergun ve Kutlu’yu öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet, Murat Kutlu’nun köpeğini öldürdüğü gerekçesiyle de Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 1200 TL ceza istenmişti. Ayrıca “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan da iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Ahmet Burak Demir’in eczası kalfası Serdar Ergun’u öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşması geçenlerde yapılmıştı. Murat Kutlu cinayetiyle ilgili yargılama da Bursa 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Demir, duruşmaya tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taraf avukatları ile maktul Murat Kutlu’nun şikayetçi annesi Nargüzel Kutlu ve kardeşi Kurtuluş Kutlu da duruşma salonunda hazır bulundu.

Yüzünü döndüğünde üç kez ateş ettim

Savunmasında kendisini cinayete mahalle berberi Ersin K.’nin azmettirdiğini öne süren Ahmet Burak Demir “Yanımda Ersin K. diye biri vardı. Ersin ile Murat arkadaştı. Araları bozuktu. Aralarında husumet meydana geldi ve hasım oldular. Bir gün öncesinde dükkanında konuştuğumuz Ersin bana Murat’ı öldüreceğini söyledi. Benim Murat ile husumetli olduğumu da biliyordu. Silahı Ersin K. verdi, ‘Silahı al, Murat’ı öldür’ dedi” diye konuştu.

Ersin K.’nın isteği üzerine cesedi parçalamaya çalıştığını söyleyen Demir “Murat Kutlu’nun bana yaptığı her şey gözümün önüne geldi. Eve çıktığımda bir süre oturduk. Murat alkol aldığı için kendini kaybetti, uyuşturucu da kullanıyordu. Silah çekip kafasına dayadı. ‘Bu dünyadan gidersem tek gitmem sen de gelirsin. Sana bir şey yapmazsam ailene, çocuğuna yaparım’ dedi. Arkası dönüktü. Boşluğunu yakaladım, yüzünü döndüğünde üç el ateş ettim. Ertesi gün balta aldım, baltayı Ersin’in dükkanına bıraktım. Ersin cesedi parçalamamı söylemişti. Kafasını buzdolabına, vücudunu da balkona koydum. Ersin’in yanına geldim. ‘Parçaladın mı?’ dedi, ben de ‘Parçaladım’ dedim. Ersin K.’nin de benimle birlikte yargılanmasını istiyorum” dedi.

Öldürülen Murat Kutlu’nun annesi Nargüzel Kutlu

Yakınları sinir krizi geçirdi

Psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve 10 yıldır tedavi gördüğünü belirten Demir’in Murat Kutlu’nun cesedini parçaladığını ve başını keserek buzdolabında sakladığını duruşma salonunda öğrenen anne Nargüzel Kutlu ile kardeşi Kurtuluş Kutlu sinir krizi geçirdi. Anne ile oğlu hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi. Nargüzel Kutlu duruşmadan üç gün sonra yeniden rahatsızlandı. Felç geçirdiği belirlenen anne eve çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındı. Annesinin durumunu öğrenince kalp krizi geçiren oğlu Kurtuluş Kutlu da aynı hastaneye kaldırıldı. Anne ile oğlu tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Parça parça edildiğini duyunca fenalaştım

Oğlunun cesedinin parçalandığını öğrendiğinde psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Nargüzel Kutlu “Allah hiçbir anne babaya acı göstermesin. Çok acı içindeyim. Gecem gündüzüme karıştı. Acımı çok kötü yaşıyorum. Mahkemeye gittim, mahkemede vahşice parça parça edildiğini duyunca fenalık geçirdim. Kendimi dışarı attım ve ondan üç gün sonra evde felç geçirdim. Psikiyatri ilaçları ile ayakta duruyorum. Oğlumun parçalanarak öldürüldüğünü bilmiyordum. Mahkemede öğrenip fenalaştım ve hastaneden daha iki gün önce geldim. İlaç kullansam bile uyuyamıyorum” dedi.

‘Oğlumu para için öldürdüler’

Oğlunun para için öldürüldüğünü öne sürüp cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Ersin K.’nin de tutuklanmasını isteyen acılı anne “Burak denen şahıs mahkemede ‘Bu işi yalnız yapmadım. Ersin ile yaptık. Ben yapmasam Ersin yapacaktı’ dedi. Ersin olaydan bir gün önce oğlumun kaldığı eve gelip beklemiş. Oğlumu para için öldürdüler. Ersin ve Burak bunu planlayarak yapmış ve Burak’a silah vererek ‘Bu ikimizin de hasmı’ demiş ve oğlumu parça parça etmiş, öldürmüş. Ardından cesedi ortadan kaldırmış. Oğlumu önce silahla vurmuş, sonra balta ile parçalamış. Oğlumu bu şekilde katlettiler. Burak mahkemede planlayarak yaptıklarını itiraf etti. Ersin neden elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor? Bir gece içeride kaldı, ertesi gün serbest kaldı” dedi.

Evde bekliyordum, şu anda toprakta

Diğer oğlunun da olayı duyduktan sonra kalp krizi geçirdiğini söyleyen Nargüzel Kutlu “Anne olarak o mahkemeden çıktım felç geçirdim. Oğlum çok merhametli, çok saygılı ve dürüst bir insandı. Gariban yoldaşıydı. Fakirin fukaranın cebine bir şeyler koyardı. Ben hastaneden geldikten sonra oğlum kalp krizi geçirdi. Oğlumun çocuğu yanımda kalıyor ve çocuğu gördükçe kahroluyorum. Mahkemede Murat’ımın nasıl öldürüldüğünü öğrenince yıkıldım. Yavrumun tek oğlu vardı. O da babasının nasıl öldüğünü bilmiyor. Oğlum ölmeden 15 gün önce yanıma geldi. Bana hediye getirdi, sohbet ettik. ‘Ben yine geleceğim’ dedi ve bir hafta sonra ölüm haberini duyduk. Oğlumu evde bekliyordum ve o şu an toprakta. Adalete güveniyorum. Ersin’in içeriye girmesini istiyorum. Ersin K.’nin de cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

‘Ersin ve Murat arasında ciddi para trafiği var’

Murat Kutlu’nun ailesinin avukatı Abdulvahap Tatlı ise Ahmet Burak Demir’in ilk duruşmada cinayeti ayrıntılarıyla itiraf ettiğine ve Ersin K.’nin de yargılanması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Maktulün en yakın arkadaşı ve iş ortağı Ersin’in dosyada olduğunu biliyorduk ve bununla ilgili mahkeme heyetine sorulması için 15 soru hazırlamıştık. Hiçbirine gerek kalmadan sanık bir anda her şeyi itiraf etti. Sanık şu anda Bolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda ve burada havalandırma bölümünde bir arkadaşına olayın detaylarını anlatıyor. İşin para karşılığında Ersin tarafından planlandığını söylüyor. Murat Kutlu’yu öldürmesini, akabinde kendisine yaklaşık 500 bin TL verileceğini söylüyor. Bu para verilmeyince azmettireni itiraf yolunu tercih ediyor. Ersin ile Murat arasında ciddi para trafiği var. Maktul Ersin’in işyeri olarak görülen kuaförün üst katında oturmakta ve buraya kuaförün arka kapısından binaya çıkış bulunmaktadır. Apartmanda kimse olmamasından dolayı maktulün öldürülmesi için sıkılan iki kurşun sesi kimse tarafından duyulmamıştır. Bursa 15’inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti de üstüne düşen vazifeyi yerine getirerek Ersin hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma neticesinde Ersin ne yazık ki serbest bırakıldı. Bireysel haklar hiyerarşisinde en üst seviyede yer alan yaşama hakkı bir güvenin neticesidir aslında. Burada kamu vicdanı yaralanmıştır. Ersin’in mutlak surette dosyaya dahil edilmesi gerekir. Tabancadan çıkan kurşunların kimin tarafından tedarik edildiği dosyaya eklenmedikçe hiçbir hak yerini bulmayacaktır.”

Neredeyse her ay bir buzdolabı canisi: Kafasını kesip dondurucuda saklamışNeredeyse her ay bir buzdolabı canisi: Kafasını kesip dondurucuda saklamış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.