Kayıp iki gençten iki acı haber geldi

İstanbul'da kayıp olarak aranan Muhammed Ali Polat isimli 18 yaşındaki gencin cesedi günlük kiralık dairede bulundu. Antalya'da aranan 17 yaşındaki Damla Durgun'un cesedi ise denizde bulundu ve balıkçılar tarafından fark edildi.

Gündem 4 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
18 yaşındaki Muhammed Ali Polat ve 17 yaşındaki Damla Durgun, kayıp olarak aranırken ölü bulundu.

İstanbul Esenyurt’taki Süleymaniye Mahallesi gece saatlerinde silah sesiyle irkildi. Dört el silah sesi duyan mahalleli durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve olay yerine gelen ekipler girdikleri apartman dairesinde genç bir erkeği ölü buldu. Ölen kişi 18 yaşındaki Muhammed Ali Polat’tı ve ailesi dört gündür onun için kayıp başvurusu yapmıştı.

Polis M.İ. ve İ.Y.’nin Muhammed Ali Polat’la günlük kiralık eve girdiğini saptadı. Kiralık dairenin güvenlik kamerası kayıtlarında ilk olarak M.İ. ve İ.Y. ile birlikte üç kişinin eve girdiği, bunları motosikletini sokağa park eden kurye ve beraberindeki bir kişinin izlediği görülüyor. Eve son olarak yanındaki arkadaşıyla Muhammet Ali Polat geliyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde cinayetin işlendiği 00.14 sıralarında M.İ. ve İ.Y.’nin binadan çıktığı görülüyor.

Kameralardan tespit edilen şüphelilerden M.İ. ve İ.Y. Bağcılar’da gözaltına alındı, sonradan şüpheli olduğu tespit edilen O.K. ve K.Ç. de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olay günü evde ‘kız meselesi’ yüzünden tartışma çıktığı, M.İ.’nin üzerinde ise silah bulunduğu anlatıldı. Muhammed Ali Polat ve M.İ.’nin benzer suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğunun tespit edildiği de aktarıldı.

‘Bu çete çökertilsin’

Silahla öldürülen Muhammet Ali Polat’ın babaannesi Sıdıka Polat “Benim oğlum dört gündür kayıptı, arıyor bulamıyorduk. Mehmet Ali ‘yi unutamam. Oğlumu unutamam. Dört gündür oğlum kayıptı. Karakola giderek kayıp başvurusunda bulunmuştuk. Bugün polisler aradı, oğlunuz yoğun bakımda dediler. Mehmet Ali çalışmıyordu, Mehmet Ali’yi öldürenler yakalanmış” dedi. Yenge Gönül Polat ise Muhammed Ali Polat’ın eve kapatılıp işkence edildiğini söyledi “Çocukların eline para, araba, ceplerine uyuşturucuyu koyup iş bitiren bu çete çökertilsin” diye konuştu.

Esenyurt’ta bir tekele saldırı olduğunu anımsatan Muhammed Ali Polat’ın amcasının oğlu Vehbi Polat “Bir grup var, çökertilmesini istiyorum. Yeğenim daha 18 yaşında, Esenyurt’ta bir evde alıkonuyor, buna bir dur densin. Benim yeğenim daha 18 yaşındaydı” dedi.

Yine Esenyurt yine vahşet: 18 yaşında genci dövüp silahla öldürdülerYine Esenyurt yine vahşet: 18 yaşında genci dövüp silahla öldürdüler

Antalya’da aranan çocuk da ölü bulundu

Antalya’da da bir başka eve evlat ateşi düştü. 30 Kasım akşamı evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Damla Durgun’un ailesi kayıp başvurusu yapmıştı. 17 yaşındaki Damla’yı polis beş gün boyunca arasa da bir iz bulamadı ama Kemer’de balıkçılar tarafından denizde bir kadın cesedi gördü. Damla’nın ailesine de haber verildi ve aile kayıp kızlarının cansız bedenini kolundaki dövmeden teşhis etti. Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından genç kızın cansız bedeni babası, annesi ve yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere Kurşunlu Mezarlığı’na götürüldü. Damla Durgun’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kızlarının cenazesini alan Aziz ve Dilek Durgun çiftinin yanında genç kızın amcası Halil Durgun da vardı. Amca Durgun Damla’nın bacağının kırık, yüzünün ise tanınmaz halde olduğunu, ancak dövmesinden teşhis ettiklerini söyledi.  Damla Durgun’un farklı zamanlarda yine ortadan kaybolduğu, ailesinin üç kez kayıp ilanı verdiği öğrenildi. Olayı soruşturan jandarma cinayet ihtimalini de değerlendiriyor.

Morgda karışıklık: Yanlış cenaze mezardan çıkartıldıMorgda karışıklık: Yanlış cenaze mezardan çıkartıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.