Üç futbolcudan Galtier aleyhine ifade: Oruçlarını bozmaları için baskı…

Eski Nice teknik direktörü Christophe Galtier’nin takımı çalıştırdığı dönemde müslüman ve siyahi futbolculara karşı ırkçı tavırlar sergilediğiyle alakalı dava öncesi ifadeler ortaya çıktı.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Fransız basınından L’Equipe, Lille, Nice ve PSG gibi birçok önde gelen takımı çalıştıran Christophe Galtier hakkında ırkçılık iddialarıyla alakalı başlatılan soruşturmada futbolcuların ifadelerine ulaştı.

Gazete tarafından yapılan haberde 15 Aralık’ta görülecek davanın ilk duruşması öncesi Galtier aleyhine birtakım suçlamaların olduğu kaydedildi. Bunlardan birinde Jean-Clair Todibo, Hicham Boudaoui ve Teddy Boulhendi gibi isimler Galtier’nin oruçlarını bozmaları konusunda kendilerine baskı yaptığını söylediler. Ayrıca Todibo, Fransız çalıştırıcının kendisini radikal biri olarak tanımladığını açıkladı.

PSG Teknik Direktörü Galiter'e ırkçılık gözaltısıPSG Teknik Direktörü Galiter’e ırkçılık gözaltısı

Öte yandan Hassane Kamara da dini sebeplerden ötürü az süre aldığını açıkladı. Galtier ise bu açıklamayı Kamara’nın ramazan dönemi takımdan ayrılmış olması sebebiyle yalanladı. Nice efsanesi Frédéric Gioria ise Billal Brahimi’nin transferi sonrasında Galtier’nin oyuncu hakkında “Yine bir müslüman, yeterince var zaten, istemiyorum” sözlerini duyduğunu açıkladı. Öte yandan dönemin video analisti Hachim Ali Mbae ise Christophe Galtier’nin Harold Moukoudi ve Mickaël Nadé ikilisi için “İki King Kong” yakıştırması yaptığını belirtti.

Christophe Galtier’nin Youcef Atal ve Hicham Boudaoui ikilisi için de “Sevmediğim tipler; zaten en kötüleri Cezayirliler” dediği iddia edildi. Bir başka siyahi futbolcu Khephren Thuram kötü bir olay şahit olmadığını açıkladı. Aynı şekilde Cezayirli Atal da ırkçılığa denk gelmediğini belirtti.

Christophe Galtier Katar'ın yolunu tuttuChristophe Galtier Katar’ın yolunu tuttu

Hakkındaki iddialar sonrası Galtier PSG’deki görevinden ayrılmıştı. Eski milli futbolcu Burak Yılmaz, Galtier hakkında ortaya atılan iddialara inanmadığını açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.