PSG Teknik Direktörü Galiter’e ırkçılık gözaltısı

Paris Saint Germain Teknik Direktörü Direktörü Christophe Galtier, Nice kulübündeyken Müslüman futbolculara karşı kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle oğluyla birlikte gözaltına alındı.

Spor 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
PSG Teknik Direktörü Galtier zor günler geçiriyor.

Paris Saint Germain (PSG) Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısızlığın ardından teknik direktör Christophe Galtier’in sözleşmesini erken feshetmek için çabalıyor. Ligue 1 devi, İspanya ve Barcelona’nın eski teknik direktörü Luis Enrique’yi takımın başına getirmeyi planlıyor. Zor günler geçiren Galtier’e bir darbe daha geldi. Fransiz hoca, Nice’te görev yaparken yaptığı ırkçılık ve ayrımcılık davası kapsamında oğlu John Valovic-Galtier ile birlikte gözaltına alındı. Galtier, 2021-22 sezonunda Nice’i çalıştırdığı sezonda ayrımcı, ırkçı ve İslamofobik sözler sarf etmekle suçlanıyor.Nice Savcısı Xavier Bonhomme, Fransız teknik direktörün 15 Aralık’ta hakim karşısına çıkacağını açıkladı. Galtier, suçlu bulunması halinde 3 yıl hapis ve 45 bin Avro para cezasına çarptırılabilir.

Hamile sevgilisinin 'aldatma izni' verdiği Neymar yakalandığı için özür diledi!Hamile sevgilisinin ‘aldatma izni’ verdiği Neymar yakalandığı için özür diledi!

Olayın geçmişi

Nisan ayında eski Nice sportif direktörü Julien Fournier’in kulübün sponsorlarından birine gönderdiği e-mail basın tarafından yayınlanmıştı. Söz konusu e-mailde Fournier, Galtier’in kabul edilemez ırkçı yorumları ve davranışlarını tolere etmek zorunda kaldığını söyledi. Mail şöyle devam etti. “Galtier’nin bir belgesi olmamasına karşın menajeri olan oğlu John Valovic-Galtier, bana 9 Ağustos’ta babasının zor durumda olduğunu bildirdi. Bunun nedeniyse benim ‘pisliklerden oluşan bir takım kurmuş’ olmam. Daha açıklayıcı olmasını istedim. Bana ‘Takımda çok fazla siyahi var ve takımın yarısı cuma öğleden sonraları camiye gidiyor’ dedi.”

Fransa'yı karıştıran iddia: Çok fazla siyahi var, cuma namazına giden pislikler…Fransa’yı karıştıran iddia: Çok fazla siyahi var, cuma namazına giden pislikler…

Fournier, odaya Christophe Galtier’nin geldiğini ve oğlunun söylediklerine bire bir katıldığını iddia etti. Maile göre Galtier, Fournier’ye “Şehrin gerçeklerini göz önünde bulundurmamız lazım. Geçen restoranda yemek yiyordum ve yanıma gelip takımda çok fazla siyahi oyuncu olduğunu söyleyenler oldu. Bu şehrin eski Belediye Başkanı Jacques Medecin’di. Yani bu takım şehrin gerçeklerini yansıtmıyor. Benim gerçeklerimi de yansıtmıyor” dedi. Fournier, aralarındaki konuşmanın hiçbir şekilde sportif tabana oturmadığını yalnızca din ve ırk temelinde bir konuşma yaptıklarını ileri sürdü. Fournier’nin mailde ifade ettiği ve dikkat çeken şeylerden biri de Galtier’nin bir sonraki sezon takımdan düşünmediği oyuncular. Bu oyuncular Jean-Clair Todibo, Youce Atal, Hicham Boudaoui, Amine Gouiri, Mario Lemina. Söz konusu mailde Galtier ile ilgili bir diğer dikkat çeken iddia ise Ozan Kabak ile ilgili. Fournier, Ozan Kabak ismini önerdiğinde Gaultier’in yanıtı şöyle olmuş: “Bana oyuncunun Türk olduğunu dolayısıyla müslüman olduğunu bundan dolayı da bu transferi istemediğini söyledi. O an yaptığım şey tepki vermemek oldu çünkü aramızdaki ilişkinin bir şekilde zedelenmesini istemedim.”

‘En güzel gol’ hangisi?‘En güzel gol’ hangisi?

Nice’in genel merkezi arandı

Sözkonusu mailin basına yansımasından sonra soruşturma açıldı ve Ligue 1 ekibi Nice’in genel merkezinde arama yapıldı. Bu süreçte kulüp başkanı Jean-Pierre Rivere dahil olmak üzere birçok oyuncu ve önde gelen kişiyle röportaj yapıldı. İddianın sahibi Julian Fournier de polise konuştu. Soruşturmada Galtier ve oğlunun gözaltına alınmasıyla yeni bir aşamaya geçildi.

Christophe Galtier suçlamaları kabul etmiyor

Suçlamaların ortaya çıkmasından bu yana olanları inkâr eden Fransız teknik direktörün avukatı, yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Christophe Galtier, Julien Fournier’nin kendisine yönelik aşağılayıcı ve karalayıcı sözlerini duyunca hayrete düştü. Christophe Galtier, kendisine karşı büyük bir şiddetle karşı çıktığı suçlamaların ciddiyetini göz önünde bulundurarak, gecikmeden gerekli yasal işlemleri başlatmak için beni görevlendirdi.”

Burak Yılmaz, eski teknik direktörünü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla savundu.

Burak Yılmaz ‘İddialar saçmalık’ demişti

Söz konusu iddialar nisanda gündeme gelmişken Galtier ile Lille takımında şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz eski hocasına destek vermişti. Sosyal medyasından paylaşım yapan Burak Yılmaz “Haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştım, ondan dinim ya da milliyetim ile ilgili hiçbir olumsuz davranış görmedim. O harika bir teknik direktör olduğu kadar harika bir insan” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.