Sónar Istanbul 2024’ün ilk yıldızı Adam Beyer

Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek Sónar İstanbul’da sahne alacak isimlerin bir bölümü açıklandı. 26-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Zorlu PSM düzenlenecek üç günlük festivalde açıklanan ilk isimler Adam Beyer, Sevdaliza ve Marcel Dettman.

Kültür Sanat 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Avrupa’nın özellikle elektronik müzik alanında ilgiyle takip edilen festivallerinden Sónar Istanbul’da yer alacak isimlerin bir bölümü duyuruldu. 26-28 Nisan 2024 tarihleri arasında sekizincisi gerçekleştirilecek festivalde Türkiye’de çok sevilen uluslararası isimler yer alıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi Zorlu PSM’nin içindeki farklı sahnelerde performanslara tanıklık edeceğimiz festivalin dünya çapındaki isimlerinden biri Adam Beyer. Müzisyen geçen yaz Tomorrowland festivalinde de sahne almıştı.

Sónar İstanbul İsveç’ten İran’a farklı coğrafyalara uzanıyor

İsveçli tekno müzisyeni Adam Beyer, özellikle İstanbulluların pek de yabancısı olmadığı bir isim. 47 yaşındaki müzisyenin dışında çağdaş elektronik dans müziğinin en yenilikçi müzisyenlerinden Japonya’nın önde gelen elektronik kompozitör ve görsel sanatçılarından Ryoji Ikeda da Sonar İstanbul’un konuklarından. ‘Human’ şarkısıyla dijital platformlarda milyonlarca kez dinlenmenin yanı sıra etkileyici kostümleri ve sahne duruşuyla şarkıcı ve yapımcı Sevdaliza, festivalle çok sevildiği Türkiye’ye yeniden geliyor. Gerçek adı Sevda Alizade olan İran asıllı Hollandalı müzisyen, karakteristik sesi sayesinde de geniş bir hayran kitlesi edindi.

Berlin ve kentin simgeleri Berghain ve Hard Wax ile özdeşleşen en ikonik figürlerden biri olan ve ve iki solo projesi ‘Command’ ve ‘The State of Art’ ile beğeni toplayan usta DJ Marcel Dettman canlı performansıyla Sónar İstanbul’un konukları arasında yer alıyor. Festivalin Berlinli misafirlerinden devam edelim. ‘Stadtkind’ adlı albümü Berlin şehrine adanmış olan tekno sahnesinin karizmatik isimlerinden Ellen Allien ile İstanbul doğumlu akademisyen, prodüktör, DJ,  Beste Aydın veya sahne adıyla Nene H’nin baş döndürücü setlerini dinleyeceğimiz Ellen Allien b2b Nene H, festivalin özel buluşmalarından birine imza atacak.

Üflemeli çalgılarda özellikle de klarnet ve saksafondaki maharetiyle tanınan William Basinski Sónar İstanbul’un bir diğer konuğu olacak. ses ve video sanatçısı kimlikleriyle yirmi yıllık kasetlerinden oluşturduğu dört ciltlik ‘The Disintegration Loops’ albümüyle tanınan müzisyenin yanı sıra elektronik tınıları tekno ve breakbeat dokunuşlarıyla harmanlayarak DJ Stingray, Zenker Brothers, Polychain ve daha pek çok kişiyle birlikte çalan DJ Mell G de festivalde performans sergileyecek.

Konser Kurdu Yılbaşı ÖzelKonser Kurdu Yılbaşı Özel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler