Oliver Stone’dan Gazze yorumu: Hayatımda böyle bir katliam görmedim

Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan isimlerden biri de Oliver Stone oldu. Yönetmen, bölgede yaşananlar hakkında yaptığı açıklamada "hayatımda böyle bir katliam görmedim" dedi.

Kültür Sanat 4 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Oliver Stone, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Gazze hakkında konuştu. Amerikalı yönetmen, katıldığı yayında İsrail siyaseti ve Gazze’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aktivist Jose Vega’nın internet yayınında konuşan yönetmen, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun “delirdiğini” öne sürdü. Açıklamalarına devam eden yönetmen, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e verdiği koşulsuz desteği de eleştirdi.

Oliver Stone: Hayatımda böyle bir şey görmedim

Herkesin bilmesine rağmen kimsenin İsrail’in sahip olduğu yasa dışı nükleer bombalar hakkında konuşmadığını da ifade eden Amerikalı yönetmen zenginleştirilmiş uranyuma kimin sahip olacağının kritik bir konu olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile daha önce bir röportaj yaptığını hatırlatan Oliver Stone, onun her geçen gün daha kötüye gittiğini savundu. Netenyahu’nun çıldırdığını ifade eden Amerikalı yönetmen, ABD’nin sürekli ve koşulsuz bir şekilde İsrail’e verdiği desteği de eleştirdi. Ülkesi ABD’nin İsrail ile mevcut koşullarda ilişkisini kesmesi gerektiğini de sözlerini ekledi. Kendisine antisemitik yaftasının yapıştırılmasına da itiraz eden yönetmen “birkaç deli haricinde kimse antisemitik değil” dedi.

Katıldığı programda açıklamalarına devam eden Oliver Stone, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla sivili öldürdüğü Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında dehşete kapıldığını söyledi. Amerikalı yönetmen, “Hayatımda böyle bir katliam görmedim” dedi. Gazzelilerin yaşadıkları topraklardan göçe zorlanmasını da eleştiren yönetmen, temel insan haklarına sahip çıklması gerektiğini vurguladı.

10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi filmleri10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi filmleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.