Beşiktaş’ta Fernando Santos dönemi

Rıza Çalımbay'ın ayrılmasından sonra teknik direktör arayışı süren Beşiktaş takımın başına Fernando Santos'u getirdi.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta sürpriz karar.

Son olarak Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olan ve 21 Aralık tarihindeki Alanyaspor maçından beri teknik direktör arayışı süren Beşiktaş’ta yeni teknik patron belli oldu. Beşiktaş Portekizli teknik direktör Fernando Santos’la anlaştı.

Santos ülkesi Portekiz’in üç büyük takımı Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’da çeşitli dönemlerde görev yaptı. Porto’yu Lig şampiyonluğuna, iki kez Portekiz Kupası ve iki kez Portekiz Süper Kupasına taşıdı. Yunanistan’da AEK, PAOK ve kısa süre Panathinaikos takımlarını çalıştıran Fernando Santos AEK’le Yunanistan Kupasını kazandı, AEK ve PAOK’u Şampiyonlar Ligine taşıma başarısı gösterdi. Komşuda dört kez yılın teknik direktörü, iki kez yılın spor adamı oldu. Yunanistan Milli Takımını Euro 2012’ye götüren Santos orada çeyrek final gördü ve ülkeyi 2014 Dünya Kupasında tarihinde ilk kez 2. tura çıkardı.

Daha sonra Portekiz’in başına geçen Fernando Santos 2016 yılında Portekiz Milli Takımını Avrupa Şampiyonu, 2019 yılında Milletler Kupası şampiyonu yaptı. Santos buradaki görevinden ayrıldıktan sonra son olarak Polonya Milli Takımı’nı çalıştırmıştı.

Yönetimden ters köşe

Beşiktaş sezona Şenol Güneş yönetiminde başladı. Lugano maçı sonrası sona eren Güneş yönetimi üstüne Burak Yılmaz başa geldi. Bodo/Glimt yenilgisinden sonra Yılmaz da istifa etti, Ahmet Nur Çebi yönetimi bu kez Rıza Çalımbay’la anlaştı. Çalımbay yönetiminde gelen Alanyaspor mağlubiyeti Hasan Arat başkanlığındaki yönetimin deneyimli isimle yollarını ayırmasına neden oldu. İki haftadan uzun süredir yeni teknik direktör arayan takım için birçok isim gündeme geldi. Özellikle Bruno Genesio ve Giovanni van Bronchorst gibi isimlerle son aşamaya gelindiği belirtildi. Ancak iki isimle de anlaşma sağlanamadı. Son olarak eski Beşiktaş teknik direktörlerinden Mircea Lucescu’nun adı anılmaya başlandı. Ancak Lucescu’yla da anlaşma gerçekleşmedi ve sürpriz isim, basında hiç adı çıkmayan Fernando Santos, Kara Kartal’ın yeni teknik direktörü oldu.

Beşiktaş'ın planı tutmadı! NAC Breda duyurduBeşiktaş’ın planı tutmadı! NAC Breda duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.