Aleyna Tilki’nin direk dansı ve Hadise

27 Ocak 2024

Magazin basınında Aleyna Tilki ile ilgili haberlerde sıkça ‘Attığı her adımla adından söz ettiren’ tanımı kulanılıyor. Bu gerçekten de böyle. 

Batı ülkelerinde cinsel temalı kulüplerde üstsüz kadınların danslarını çağrıştıran direk dansı diye çevireceğim pole dancing Aleyna Tilki’nin adından söz ettirmek için kullandığı son yöntem oldu. Bunun haberini magazin basını ‘Aleyna Tilki’den yarı çıplak direk dansı’ olarak sundu. Zaten onun yarı çıplak olmadığı fotoğraf da bulmak bence imkansız. Bunlara bakan kızın hayatının her anında o şekilde dolaştığına inanacak. 

Kız zaten daha önce sesim iyi olmasaydı direk dansçısı olurdum diyerek hem hayranlarını cinsel temalı kulüp hayallerine itti, hem de yapacağı dansın bir anlamda ön zihinsel hazırlığını yaptırdı onlara. 

Adından nasıl söz ettireceğini çok iyi planladığı zaten son saç modeli ile de belliydi. Saçının uzunluğunu vurgulayan bi çok fotoğrafının yayılmasından sonra Aleyna Tilki saçını kısalttığı yeni bir imaja geçti. Ben bütün arkadaşlarımla hemfikirim. Yeni saç modeli ona çok yakışmış, ona daha olgun bir güzellik vermiş. saçları uzunken onu hep bir ergen kız gibi görüyordum ben. Şimdi ise daha kadınsı bir görünüm almış bence ve de çok yakışmış.

Bu direk dansı fantezisine Hadise’nin yorumu ise bir başka oldu. Hadisenin 14 milyon 600 bin takipçisinin olduğu Instagram hesabı  var. Bu hesapta yakın arkadaşları ile verdikleri bir partiden kareler yayınladı, Arkadaşlarıyla eğlendiği anlara “Başı kahkahalı sonu sürprizli” notunu eklemişti. 

Hadise hesabında  yeşil yırtmaç elbisesiyle süpürge sopası kullanarak dans ettiği anları da yayınladı. Kadınlar grubundaki arkadaşlarım bunu görünce Hadise’nin süpürge dansının Aleyna Tilki’nin direk dansını çağrıştırdığını ve direk dansını çağrıştıran görüntülerin magazin dünyasında daha da yaygınlaşmasının kendilerini şaşırtmayacağını belirttiler.

Bir parti sürecinde olduğundan belki Hadise’nin direk dansını çağrıştıran görüntüleri Aleyna Tilki’nin direk dansı kadar önceden planlanmış olmayabilirdi ama onun da cinsellik yoğun bir kulüp ortamını çağrıştırdığını düşünüyorum ben. 

İki sanatçının da son derece akıllı bir yöntem bulduklarını düşündüğümü arkadaşlarıma anlattım. Çünkü meşhurları takip eden kişiler onlarla ilgili hayal  kurmayı ve fanteziler yapmayı seviyor, bu çok açık. Bence bu çok da doğal bir şey. Direk dansı bu kişileri  ortada fazla bir şey yokken bile cinsel hayaller düşünmeye davet ettiği için bence çok akıllı bir stratejiydi. Hatta Hadise’ninki çok daha akıllıydı bence çünkü o ortada direk bile yokken bir süpürge sapı ile başardı bu işi..

Milyonları  bulan takipçilerinin çoğunluğu bu iki sanatçının yaptıklarından hoşnutlar tabii ki ama sosyal medyada her zaman oluğu gibi ne yapılırsa yapılsın tepki koyanlar  da oluyor.

Örneğin Aleyna Tilki’nin  direk dansı pozu soysal medyayı neredeyse ikiye böldü. Bu masum görünen ama hınzırca cinselliği çağrıştıran fotoğrafa bile tepki verebilen insanların ruh halini gerçekten de merak ediyorum. Böyle şeylere tepki vereceksen  o halde neden baştan takipçisi oluyorsun ki Aleyna’nın, değil mi ama.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.