Rocky’den dostu Apollo’ya veda: Yumruklamaya devam et!

Rocky Balboa rolüyle hafızalara kazınan aktör ve yönetmen Sylvester Stallone geçen hafta hayatını kaybeden can dostu Carl Weathers'a, nam-ı diğer Apollo Creed'e veda mesajı yayınladı: O hayatımın ayrılmaz bir parçasıydı. Apollo, yumruklamaya devam!

Kültür Sanat 5 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Apollo Creed nam-ı diğer Carl Weathers geçen hafta hayatını kaybetti. Ailesi 76 yaşındaki oyuncunun uykusunda hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Oyuncunun ölümünün ardından sevenleri ve arkadaşları baş sağlığı mesajları yayınlayarak Weathers’ın anısına saygılarını sunuyor.

Rocky Balboa’ya hayat veren aktör ve yönetmen Sylvester Stallone da rol arkadaşının arkasından veda mesajı yayınladı. “Bir efsaneyi  kaybettik” diyen Stallone, Weathers’ın canlandırdığı Apollo Creed karakteri olmadan serinin bugünkü konumuna gelemeyeceğini söyledi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Hayatımın ayrılmaz bir parçasıydı

Paylaştığı bir dakikalık videoda çok üzgün olduğunu söyleyen Stallone sözlerine şöyle devam etti:

“O kadar üzgünüm ki size anlatamam. Sadece kendimi tutmaya çalışıyorum çünkü Carl Weathers hayatımın, başarımın, her şeyimin ayrılmaz bir parçasıydı. Ona hakkını veriyorum çünkü o odaya girdiğinde ve onu ilk kez gördüğümde büyüklüğünü görmüş ama ne kadar harika olduğunu fark etmemiştim.”

Oyuncu ayrıca” Weathers olmasaydı Rocky’yle yaptıklarımızı başaramazdık. Sesi, büyüklüğü, gücü, atletik yeteneği ama daha da önemlisi kalbi, ruhu… Korkunç bir kayıp” diyerek rol arkadaşına duyduğu minneti dile getirdi. Vedasını da filme ve dostluklarına gönderme yaparak bitirdi: “Apollo, yumruklamaya devam et!”

Weathers 1976 yapımı Oscar ödüllü Rocky’de Apollo Creed’i canlandırmış ve üç yıl sonra Rocky II’de Stallone’un canlandırdığı Rocky ile  rövanş maçına çıkmıştı. Oyuncu ve rolü o kadar sevildi ki Weathers 1985’e kadar Rocky serisinin üç ve dördüncü bölümlerinde de yer aldı. Rol arkadaşları Stallone ve Weathers serinin ilk iki filminde ringe çıktıktan sonra arkadaş kalmışlardı.

Rocky’nin can dostuydu: Hoşçakal ApolloRocky’nin can dostuydu: Hoşçakal Apollo

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.