Caner Erkin itiraf etti: Beşiktaş çağırsa para konuşmam

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Katıldığı YouTube programında gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Eyüpspor futbolcusu Caner Erkin, kariyerinde şimdiye kadar geçirdiği süreçleri birinci ağızdan anlattı. Kadıköy deplasmanında yaşadıklarından Ali Koç’la iletişimine, Vitor Pereira’yla arasında geçen kavgadan Arda Turan’la kurduğu teknik direktör-oyuncu ilişkisine kadar birbirinden farklı konularda samimi açıklamalar yapan tecrübeli sol bek, Beşiktaş günlerine de değinmeden edemedi.

Şimdi çağırsalar para konuşmam

Beşiktaş günlerini nasıl hatırladığına dair soruyu, “Inter’de hoca değişince ben de kalmak istemedim. Sonra Fenerbahçe’yle iletişime geçtim. İstemediler, beklettiler. Devamında ben Fikret Başkan’ı aradım. İlk defa menajer olmadan anlaşma yaptım. İnanılmaz bir vefa örneği de gösterdiler. Ben her oynadığım kulüpte de her şeyimi verdim.” şeklinde cevaplayan Caner ekledi, “Şu an bile Beşiktaş’a gel deseler para dahi konuşmadan giderim. İnanılmaz güzel dört seneydi.”

Savunma yapmam, yaptırırım

Hücumcu bir bek olmasına dair, “Takımım savunma yapmaya başladığında hemen sinirlenme başlarım.” diyen Caner, “Ben zaten savunma yapmam, savunma yaptırırım. Ama baktığınız zaman ikili mücadele anlamında iyiyim. Herkes hata yapar ama burada hatayı alıp konuşuyorlar.” dedi.

Yoğun bakımdaki anneme küfredildi

Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe deplasmanına çıktığı maçı anlatan Caner Erkin, “Bu tepkiler Fenerbahçe taraftarından beklediğim şeyler değildi. Ben Fenerbahçe’yi bırakıp gitmedim, kulüp beni istemedi. Inter’den sonra dönmek de istedim. O maç günü annem yoğun bakımdaydı. Daha sahaya çıkmadan anneme küfredildi. Isınmada bir saat boyunca bana da değil anneme küfrediyorlar sadece. O an diz çöktüm, Beşiktaş taraftarını alkışlamaya başladım, bu hiç aklımda bile yoktu. Ben onu yapınca stadyum bir anda ‘puf’ oldu, hiç unutmam o sekansı. Olanlar beni çok kırdı, ama ben her zaman kırıldığım yerden kırarım.” dedi.

Sergen Yalçın beni istemedi

Caner Erkin Beşiktaş’tan ayrılıp yeniden Fenerbahçe’ye dönüşüne dair de konuştu. “Fenerbahçe’de sportif direktörlüğe Emre Belözoğlu gelmişti o sene, ben de zaten Fenerbahçeliyim. Çok konuştuk o dönemde, Beşiktaş’ta oynuyorum o zamanlar fakat Emre benim abim, dostum, arkadaşım. Emre Belözoğlu o süreçte beni ikna etmeye çalıştı fakat ben istemedim. O yıllarda Ahmet Nur Çebi başkandı, kontratım da bitecek sene sonu. Başkana paranın önemli olmadığını ve kalmak istediğimi söyledim. Takımın başında da Sergen hoca var fakat beni istemiyor gibi hissettim, iletişimimiz yoktu. Başkan’a babası demiş ki Caner giderse seni evlatlıktan reddederim. Çebi çağırdı beni yanına ‘seni isteyen bir kulüp varsa git’ dedi. Sergen hocanın beni istemediğine emin oldum orada. Aramızda bir gerginlik de yoktu neden beni istemediğini bilemiyorum, herhalde yetenekli sol ayaklılara karşı bir garezi var.”

İlk defa videodan ceza yedim

Beşiktaş forması giyerken kameralara yansıyan görüntülerde küfür ettiği anlaşılınca PFDK’dan ceza yiyen Caner, o süreci de anlattı. “O zaman çok enteresandı. Videodan ceza verme diye bir şey yoktu, kırmızı kart bile görmediğim maçtan ceza aldım. Gece ceza açıklandı, sabahına o cezaya sebep olan madde kaldırıldı. 10 maç ceza aldım tarihi bir cezaydı. Sonra biraz indirdiler gerçi o cezayı. Tarihte bir ilk bu ceza, soruşturduk ama cevabını alamadık. Mete Kalkavan’dı hakem, ben sonrasında hocadan da özür diledim ailesinden de. Pişmanım tabi olanlardan, ciddi bir yanlıştı.”

Vitor Pereira’ya saldırdım

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira’yla yaşadığı tartışmaya ve ardından hocanın geri dönüşünde Ali Koç’la arasında geçen diyaloğa değinen Caner, “Başkan, ‘seninkini getiriyorum’ dedi. Anlamadım ben de; ‘Vitor Pereira’ dedi. Seninki dedi çünkü ben saldırdım adama. Haklıydım ya da haksızdım ama bence haklıydım. Ama benlik sorun yok dedim çünkü ben hareket ettim, bağırdım çağırdım adama. Ben Pereira’nın önceki döneminde 5 ay sakat sakat oynadıktan sonra Galatasaray derbisi öncesi oynamadığımı bir anda öğrendim, orada kaybettim kendimi. 5 aydır böyle oynuyorum ve benim oynamadığımı bana söylemiyor. Söylese yine sıkıntı yok; hoca o, oyuncu benim ama öyle olunca ‘sen kimsinlere’ kadar bile girdim ve çok sinirlendim. Sonraki gelişinde de Ali Koç Başkan ‘sen karşılayacaksın’ dedi. Tamam dedim, benlik sorun yok. Karşıladım, ‘sorun yok’ dedi hoca da.” şeklinde konuştu.

O an Real Madrid istese gitmezdim

3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe’yi bırakmayan futbolculardan biri olduğu hatırlatılması üzerine Caner, “Çok zor bir süreçti. Futbolcu olarak artık kariyerden ve paradan vazgeçiyorsun. Para konuşan futbolcular oldu o dönem, yabancılar için de anlıyorum bu durumu. sonuçta Fener’de ikinci senemdi, hem de Fenerbahçeliyim. O haldeyken hem kulübü hem de başkanı bırakamazdım, hiçbir takım bıraktıramazdı. Real Madrid gelse bırakmazdım.” dedi.

Arda, pardon Arda Hoca

Genç yaşlardan beri birlikte top koşturduğu Arda Turan’la Eyüpspor’da yaşadığı teknik direktör – oyuncu ilişkisini anlatan Caner süreci anlattı. “İlk geldiğimde çok değişik oldu. O bana arkadaş gibi yaklaştı ama ben bunu daha önce Emre ve Volkan’la da yaşadım. Bir maçtan sonra aradı beni, ben de diğer futbolcuların yanında hoca diyorum. Açtım telefonu ‘efendim hocam’ dedim. Arda da takılmış buna, istemeden soğuk bile yapmışım takım içinde o hiyerarşiyi sağlamak için, canı sıkılmış duruma. İlişkimiz çok başka ama ben ona olan saygımı ne saha içi ne saha dışı hiç yitirmedim.”

Anlatamıyorum kendimi

Saha içi ve saha dışında birbirinden çok farklı iki insan olduğunu belirten Caner, “Bana lokantada yemek yanlış gelse sesimi çıkaramam yerim onu. Eşim diyor ‘hakemlere şöyle böylesin ama sosyal hayatta hiç göremedik bunları.’

Eyüpspor’un kaptanlığını üstlenen Caner Erkin, bu sezon en yakın rakibinin yedi puan önünde lider olan takımıyla Süper Lig’e yükselme mücadelesi veriyor. 1. Lig’in mevcut sezonunda 19 maçta forma giyen tecrübeli sol bek, beş gol altı asistle oynuyor.

Eyüpspor kilidi kıramadı, Giresun'dan bir puanla ayrıldıEyüpspor kilidi kıramadı, Giresun’dan bir puanla ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.