Fortaleza takımına bombalı saldırı

Brezilya'nın Fortaleza takımını taşıyan otobüse saldırı düzenlendi. Takım CEO'su Marcelo Paz'ın yayınladığı videoda saldırıda otobüse atılanlar arasında taşların yanı sıra el yapımı bomba da olduğunu ileri sürdü.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fortaleza'nın otobüsüne bombalı saldırı.

Fortaleza kafilesi perşembe sabahı erken saatlerde Recife bölgesindeki Pernambuco Arena’dan ayrılırken saldırıya uğradı. Saldırı Fortaleza’nın Copa do Nordeste grup aşamasında Sport ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından yaşandı.

Kulüp CEO’su Marcelo Paz saldırının ardından futbolcuların kanlar içinde kaldığı bir video yayınladı. Forvet Yago Pikachu, kaleci Joao Ricardo, stoperler Gonzalo Escobar ve Dudu ile orta saha oyuncusu Lucas Sasha hastaneye kaldırıldı.

Paz’ın videosunda heyet üyelerinden biri otobüse atılanın taş değil, el yapımı bomba olduğunu söylüyor. Paz stoper Gonzalo Escobar’ın hastane videosunu da yayınlayarak “Taşlardan biri kafasına isabet etti. Bu nasıl sonuçlanacak? Bu da başka bir ‘münferit vaka’ mı? Vücudunda şarapnel parçaları var. Yetkililer ne yapacak?” diye yakındı.

Sport ve Fortaleza 2022 Nordestão finalinden bu yana neredeyse iki yıldır karşı karşıya gelmemişti. Pernambuco ve Ceará takımları arasında güçlü bir rekabet var ve taraftarlar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Dani Alves'e 4.5 yıl hapis cezası!Dani Alves’e 4.5 yıl hapis cezası!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.