Dani Alves’e 4.5 yıl hapis cezası!

Brezilyalı futbolcu Dani Alves 20 Ocak tarihinde diskotekte bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alves buna ek olarak beş yıl denetimli serbestlik cezası aldı.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Dani Alves, yaklaşık bir yıldır hapisteydi, 4.5 sene cezaya çarptırıldı.

Brezilyalı futbolcu Dani Alves hakkında 30 Aralık 2022’deki bir olay nedeniyle dava açılmış, Alves 20 Ocak 2023 tarihinde diskotekte bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Barcelona ve Juventus gibi dünya devlerinin formalarını giyen, Lionel Messi kendisini geçene kadar 42 kupayla futbol tarihinin en fazla kupa kazanan futbolcusu unvanını elinde bulunduran Alves yaklaşık 13 ay süren davanın sonucunda 4.5 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Alves cezayı çektikten sonra beş yıl denetimli serbestlikle karşı karşıya kalacak. Ayrıca eski futbolcunun 9 yıl 5 ay boyunca mağdurla ilişki kurması yasak. Alves 20 Ocak 2023 tarihinden bu yana tutuklu olduğundan cezasının yaklaşık 13 aylık kısmını çekmiş durumda.

Barcelona İl Mahkemesi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sanığın (Dani Alves) müştekiyi aniden yakalayarak yere attığı, hareket etmesini engellediği ve müştekinin hayır demesine, ayrılmak istemesine rağmen cinsel ilişkiye girdiği kanıtlanmıştır. Bunu şiddet kullanımı ve rıza olmamasına rağmen yaptığı tespit edilmiştir. Mağdur cinsel ilişkiye tüm gücüyle karşı çıkmış ancak engel olamamıştır. Mağdurun iradesini kırmak için şiddetin varlığını açıkça ortaya koyan yaralar mevcuttur. Sanık da cinsel ilişkiyi inkar etmemiştir. Mağdurun rıza gösterdiğine dair hiçbir kanıt bulunamamıştır” dendi.

Dani Alves 4.5 sene cezaya çarptırıldı.

İddia ortaya atılınca sözleşmesi feshedildi

Dani Alves’le alakalı iddia Ocak 2023’te ortaya atıldı. İddia sahibi 23 yaşındaki kadın Aralık 2022’de Alves’in Barcelona’daki bir gece kulübünde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyordu. Bu iddia üzerine tutuklanan Alves Meksika’daki kulübü PUMAS UNAM tarafından serbest bırakıldı. Sözleşmesi feshedilen Alves’in eşi Joana Sanz’la da ilişkisi sarsıldı. Sanz eşi Alves’i terk etti.

Eşi için yalan söyledi

Alves İspanya’da bir ila 12 yıl hapis istemiyle yargılandı. Polise ve mahkemeye verdiği üç farklı ifadede direkt olarak cinsel ilişki olduğunu inkar eden Alves’ten mahkemede itiraf geldi. Alves sadakatsizliğini gizlemek ve eşini korumak için ilk verdiği ifadede yalan söylediğini açıkladı. Brezilyalı futbolcu cinsel ilişkiyi kabul ederken bunun karşı tarafın rızasıyla gerçekleştiğini savundu.

Dani Alves ifade değiştirdi: SarhoştumDani Alves ifade değiştirdi: Sarhoştum

Haziranda son talebine ret

Alves Haziran 2023’te mahkemeye tutuksuz yargılanma için başvuru yaptı. Birçok denemesinin sonuncusunda Alves’in savunması 15 ve 17 yaşındaki iki çocuğunun Barcelona’ya taşındığı ve burada okula başlayacakları, dolayısıyla ülkeden kaçmayacağı yönündeydi. Ancak davacı taraf çocukların hala Meksika’da olduğunu ve bunun kurmaca olduğunu savundu. Mahkeme Alves’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Destek vereni kalmadı

Futbolculuk kariyeri boyunca yaptıklarıyla büyük beğeni toplayan sağ bek 200 mahkumla aynı yerde kalmaya başladı. Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle başka yere naklini istedi. Mahkeme Alves’in 80 mahkumun bulunduğu tek hücreli bir hapishaneye götürülmesine karar verdi. Yaşanan taciz olayından sonra eşi Joana Sanz boşanmak isteğini avukatı aracılığıyla Alves’e iletti. İddiaya göre Joana Sanz’ın boşanma isteğini duyduktan sonra Alves yemeden içmeden kesildi. 39 yaşındaki Brezilyalı’nın çok kilo verdiği söylendi.

Süreç içinde Alves’in kardeşi Ney de sosyal medyadan paylaşım yapıp adeta abisine mesaj yolluyordu. Ney “Tanrım bugün senden hiçbir şey istemiyorum. Yalnızca bana verdiğin sağlık, ailem, ekmeğim ve özgürlüğüm için teşekkür etmek istiyorum. Minnettarım” demişti.

Dani Alves ağladı: Bir yıl ceza verinDani Alves ağladı: Bir yıl ceza verin

Mağdurun ifadesi ve 150 bin euro’luk ceza

Ağustos ayında dava görülmeye başlandı ve Alves ilk defa hakim karşısına çıktı. Futbolcunun Sutton isimli gece kulübünde 23 yaşındaki mağdura cinsel saldırıda bulunduğu davacı tarafından ifade edildi. Mağdur Alves’in dans ederken kendisini arkadan yakaladığını ve kulağına Portekizce bir şeyler söylediğini kendisinin anlamadığını belirtti. Genç kadının ifadesinde “Arkamdan elimi yakaladı ve penisine götürdü ben de geri çevirdim. İkinci kez yine denedi ve bu kez sert davrandı ben de yine geri çekildim. Bu iğrençti” sözlerine yer verildi.

Olay giriş ile lavabo arasındaki bölümde 16 dakikalık süreçte yaşandı. Güvenlik kameralarının gösterdiğine göre mağdur arkadaşlarının yanına gitti. Alves de rızaya bağlı olduğunu söylediği anların ardından bara geçti. Bu duruşmaların ardından savcılık Alves’in dokuz sene hapsini istedi.

Geçen ay ifadesini değiştirdi

Alves dava sürecinde verdiği ilk ifadede şikayetçi kadını tanımadığını belirtmişti. Daha sonra Alves genç kadınla gece kulübünde tanıştığını itiraf etti. Önce aralarında bir şey olmadığını söyleyen eski sağ bek daha sonra kadının kendi rızasıyla oral seks yaptığını ifadesinde vurguladı. Son duruşmada Brezilyalı kurbanla vajinal cinsel ilişkiye girdiğini ilk kez kabul etti, ancak bunların rızaya dayalı olduğunu ve daha önce sadakatsizliğini eşi Joana Sanz’dan gizlemek için yalan söylediğini açıkladı.

Dani Alves'in 9 sene hapsi istendiDani Alves’in 9 sene hapsi istendi

Son pişmanlık fayda etmedi

İki hafta önce görülen son duruşma için tam 270 basın mensubu aktedite oldu. Üç gün süren davanın son gününde ifade veren Alves savcılığın sorularını yanıtlamayı reddetti. Alves sadece avukatının sorularına cevap verirken olay gecesi çok alkollü olduğunu ama kendisini tecavüzle suçlayan 23 yaşındaki kadınla rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. İfadesi sırasında ağlayan Alves avukatı aracılığıyla beraatını talep etti, buna alternatif olarak bir yıl hapis cezası ve 50 bin euro tazminat ödeme teklifinde bulundu.

Polis ve mağdur tecavüz suçlamasında geri adım atmadı. Mağdur kadın olay sonrasında hemen polise gitmemesinin sebebini “Bana inanmayıp para için böyle bir suçlama yaptığımı düşüneceklerinden korktum” sözleriyle açıkladı. Brezilyalı futbolcunun eşi manken Joana Sanz ise olay gecesinde Alves’in alkollü şekilde eve geldiğini ve hemen yattığını anlattı.

Ve karar…

Mahkeme nihayetinde kararını verdi. Dani Alves’in cinsel saldırıdan suçlu bulunduğuna kanaat getirildi. Brezilyalı eski futbolcuya 4.5 sene hapis, ardından beş sene denetimli serbestlik ve 150 bin euro ceza kesildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.