Ezgi’yi felç bırakan NATO görevlisine ceza

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otomobiliyle Ezgi Aydındağ'a çarpıp felç kalmasına neden olan ABD'li NATO görevlisi Reginald Thevenin, tutuksuz yargılandığı davada indirimsiz üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

1 Temmuz 2021’de Güvercinlik Mahallesi’nde bir kaza meydana geldi. Tatil için Bodrum’a gelen NATO’da helikopter teknisyeni ABD vatandaşı Reginald Thevenin idaresindeki otomobil yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a çarptı.
Kazada yaralanan Aydındağ hastaneye kaldırıldı. Ezgi Aydındağ ağır ameliyatlar geçirip uzun bir tedavi süreci geçirdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Thevenin ise bütün bu süreç boyunca tutuksuz yargılandı. Yaklaşık 1,5 sene tedavi gören Ezgi Aydındağ felç kalınca tedavisine  bir süre AHBAP Derneği ve Haluk Levent destek oldu.
Reginald Thevenin hakkında ‘olası kastla yaralama’ suçundan Bodrum 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, iddianamede Thevenin’in bilirkişi raporuna göre ışık ihlali yaptığı ve asli kusurlu olduğu belirtilmişti.
Sonunda yargılama tamamlandı ve hakim sanığa indirim uygulamayıp ‘Taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ suçundan üç yıl hapis cezası ve yurt çıkış yasağının devam etmesi kararı verdi. Mahkeme ayrıca sanık Thevenin ‘in ehliyetine iki yıl süreyle el koydu, cezayı da para cezasına çevirmedi.
Duruşma çıkışında açıklama yapan Ezgi Aydındağ sanığı cezalandıran mahkemeye teşekkür etti, “Hakimin inisiyatifine müteşekkirim çünkü herkes her zaman böyle davranmayabilir. Bana yetmez, benim için hiçbir şey değil ama onun şu an ceza alması, şu an ağlaması ve kendisi için çözüm araması beni yine de bir nebze rahatlatıyor. Üç yıl sonra her şey bitebilir ama benim acım bitmeyecek” dedi.

Cenazeye giden kadın trafik kazasında öldüCenazeye giden kadın trafik kazasında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.