Dani Alves ağladı: Bir yıl ceza verin

Barselona'da bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla bir yılı aşkın süredir tutuklu olan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen eski futbolcu Dani Alves'in davası sona erdi.

Spor 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Dani Alves, yaklaşık bir yıldır hapisteydi, 4.5 sene cezaya çarptırıldı.

Barselona kentinde bir diskotekte 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Dani Alves 20 Ocak 2023’te Meksika’dan Barselona’ya geldikten sonra gözaltına alındı. Ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves’in cinsel saldırı suçlamasıyla Barselona’da tutuklanmasının ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM’daki sözleşmesi feshedildi.

İfadesini üç kez değiştiren, son olarak cinsel ilişkiyi kabul ederek eşine sadakatsizliğini gizlemek ve onu korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini belirten 39 yaşındaki Alves bulunduğu Brains 1 Cezaevi’nden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak’ta Brains 2 Cezaevi’ne nakledildi.

Dani Alves ifade değiştirdi: SarhoştumDani Alves ifade değiştirdi: Sarhoştum

Dani Alves davasında yargıçlar karar vermeden son duruşma Barselona İl Mahkemesi’nde yapıldı. Davayı takip etmek için 270 basın mensubu akredite oldu. Savcılık Alves için dokuz yıl hapis cezası istedi. Mağdurun avukatının talebiyse 12 yıl hapis ve 150 bin euro tazminat. Avukat ayrıca Brezilyalı futbolcunun cezasını tamamladıktan sonra 10 yıl boyunca adli gözetim altında tutulması ve söz konusu kadının bulunduğu yerlerin en az bir kilometre uzağında olması yönünde tedbirler alınması talebinde bulunuyor.

Alves ağladı, savcılığın sorularına yanıt vermedi

Üç gün süren davanın son gününde ifade veren Alves savcılığın sorularını yanıtlamayı reddetti. Alves sadece avukatının sorularına cevap verirken olay gecesi çok alkollü olduğunu ama kendisini tecavüzle suçlayan 23 yaşındaki kadınla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti.

İfadesi sırasında ağlayan Alves avukatı aracılığıyla beraatını talep etti, buna alternatif olarak bir yıl hapis cezası ve 50 bin euro tazminat ödeme teklifinde bulundu.

Dani Alves'e bir darbe daha! Kardeşinden manidar paylaşımDani Alves’e bir darbe daha! Kardeşinden manidar paylaşım

Polis ve mağdur ‘tecavüz’ dedi

Mahkemede ifade veren Katalan polisi diskodaki video kayıtlarının tecavüz iddialarını doğruladığını söyledi. Alves tarafından tecavüze uğradığını söyleyen mağdur kadın ise şöyle konuştu: “Diskoda ilk gördüğüm ve ona selam verdiğim anda yüzümü tuttu ve beni öptü. Çok yapışkan bir tavrı vardı. Elimi arkadan tutup çekti ve kalçama dokundu. Olay anında beni çok incitti.”
Mağdur kadın olay sonrasında hemen polise gitmemesinin sebebini “Bana inanmayıp para için böyle bir suçlama yaptığımı düşüneceklerinden korktum” sözleriyle açıkladı. Bu sırada gözyaşlarını tutamayan mağdur kadın olayı anlattığı kız arkadaşının ısrarıyla karakola giderek suç duyurusu yaptığını söyledi.

Joana Sanz eşinin olay gecesi eve alkollü geldiğini söyledi.

Brezilyalı futbolcunun eşi manken Joana Sanz ise olay gecesinde Alves’in alkollü şekilde eve geldiğini ve hemen yattığını anlattı. İfadelerin alınması ve duruşma tamamlanırken mahkeme kararını ileriki günlerde açıklayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.