Foden böyle istedi, City derbide geri döndü

İngiltere Premier Lig'de Manchester City ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı karşılaşmayı 3-1 kazandı. Phil Foden iki golle yıldızlaştı.

Spor 4 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Manchester City, United'ı evinde 3-1 yendi ve şampiyonluk yürüyüşüne devam etti.

Premier Lig’de şampiyonluk yarışını sürdüren Manchester City sahasında ezeli rakibi Manchester United’ı konuk etti. Liverpool’un kazandığı haftada hata yapma lüksü olmayan City karşılaşmaya iyi başlayamadı. Marcus Rashford 8. dakikada Bruno Fernandes’in asistiyle enfes bir vuruşa imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

14 ve 19. dakikada Phil Foden Andre Onana ile karşı karşıya kaldı ancak Kamerunlu kaleci devleşti. Onana bu kez 33. dakikada Rodri’nin şutunda devleşti ve topu kornere çeldi. 45. dakikada gelişen atakta Foden’ın ortaya çevirdiği topta Erling Haaland boş kaleye topu auta gönderdi ve olağanüstü bir şansı tepti. City ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

City ikinci yarıya da hızlı başladı. 56. dakikada İngiliz futbolcu Phil Foden ilk yarıda kaçırdığı fırsatları telafi edercesine sol ayağıyla olağanüstü bir şuta imza attı ve skoru eşitledi.

Foden bu golle yetinmedi. Sağ kanatta başlayan oyuncu 80. dakikada sol kanada yaklaştı, al-ver yaptı, kaleciyle karşı karşıya kaldı bu kez Onana’yı karşı karşıya pozisyonda mağlup etti ve takımını 2-1 öne geçirdi. Maça son noktayı 90+1. dakikada Norveçli golcü Erling Haaland koydu. City 3-1 kazandı ve lider Liverpool’un bir puan arkasında takibi sürdürdü. Manchester City 69 yıl aradan sonra ilk kez Manchester United’a karşı ligde üç maç art arda kazandı.

Premier Lig’de günün diğer sonucu:

Burnley-Bournemouth 0-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.