‘Cehenneme hoş geldiniz! 30 yıl sonra aynı senaryo’

Galatasaray’ın Old Trafford’daki zaferi Ada'da gündem oldu. Sarı kırmızılılar övülürken Manchester United'ta başta kaleci Onana olmak üzere bütün futbolcular topa tutuldu. Gazeteler 30 yıl önce Cim Bom'un Kırmızı Şeytanlar'ı elemesine gönderme yaptı.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ada basını Galatasaray'ın oyununu överken en çok eleştiri kaleci Onana'ya geldi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci maçında Old Trafford’da Manchester United önünde 2 kez geriye düşmesine rağmen 3-2 galip geldi. Sarı kırmızılılar bu galibiyetle puanını 4’e çıkadı ve iki maçını da kazanan Bayern Münih’in ardından grupta ikinci sıraya yükseldi. Avrupa basını Düşler Tiyatrosu’ndaki müthiş maçı şöyle gördü…

Daily Mail: Kaleci Andre Onana’nın feci bir hatasının ardından Casemiro’nun atılması United’ı oyundan düşürdü. Kaçan penaltıya rağmen Mauro İcardi galibiyeti getirdi… Wilfried Zaha’nın Old Trafford’a dönüşü ise çok iyiydi.

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

Independent: Manchester United için tam anlamıyla kabus dolu bir gece oldu.. Erik Ten Hag ve futbolcular kendi yarattıkları umutsuz karmaşanın derinliklerinde. 30 yıl önce Manchester United İstanbul’da Galatasaray tarafından ‘Cehenneme hoş geldiniz’ (Welcome to Hell) sloganıyla karşılanmıştı. Otuz yıl sonra United cehennemi buldu: İstanbul’da değil, Manchester’da.

The Irish Times: Cehenneme hoş geldiniz! Manchester United’ın 1993’te Galatasaray’la kötü şöhretli tanışma hikayesi bambaşka bir boyut kazandı. Old Trafford’da Türk ekibine yenilen Manchester United’ın ızdırabı devam etti.

The Sun: Hojlund’un iki golüne rağmen kaleci Andre Onana’nın büyük hatası Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi’nde ilerleme hayallerini bir ipte asılı durur hale getirdi.

Tarihin en güzel tekerrürüTarihin en güzel tekerrürü

Daily Mirror: Kırmızı Şeytanlar bir başka Andre Onana hatasıyla çökmeye devam ediyor. Galatasaray yenilgisiyle bu işte iyice ustalaştılar.

Daily Telegraph: United Galatasaray yenilgisiyle çöktü. Takımda sezon başından beri yaşanan kriz bu yenilgiyle iyice derinleşti. United’ın kendi kendisini sabote etmesi, teknik direktör Erik ten Hag’ı büyük bir krizin içerisine soktu. İki golün sahibi 72 milyon poundluk Rasmus Hojlund için zafer gecesi olacak gibi görünüyordu ancak savunmadaki zayıflık sonucu belirledi. United kendi ayağına ateş etti.

Sky Sports: Ten Hag kulübede süngüsü düşmüş bir görüntü çizdi. Icardi’nin son golü ise Galatasaray taraftarlarını çılgın bir sevince, ev sahibi taraftarı ise mutsuz sona doğru sürükledi.

Düşler Tiyatrosu'nda sahne Zaha'nın... Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!Düşler Tiyatrosu’nda sahne Zaha’nın… Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!

BBC: Ten Hag için korkunç gece! Zaha’nın Old Trafford kefareti. Manchester United’ın acıklı sezonu Galatasaray mağlubiyetiyle birlikte bir sarsıntı daha yaşadı.

Guardian: Galatasaray mağlubiyetiyle Manchester United’ın ızdırabı devam ediyor. Erik ten Hag’ın oyuncuları taraftarın umudunu arada bir canlandırsa da sonuç değişmedi. Manchester United bugünlerde nasıl savunma yapılmayacağının dersini veriyor. Hojlund skoru 2-1 yaptığında Manchester tamamen kontrol sahibiydi, ancak bu hiçbir işe yaramadığı gibi beraberlik golünden sonra yaşanan şokun dozunu artırdı.

Fox Sports: Hojlund’un iki golüne Türk devinde Zaha, Kerem ve Icardi karşılık verdi, bu sonuç Erik Ten Hag’ın ManU’sunda durumun vahametini ortaya çıkardı. Manchester United sahasında Galatasaray karşısında aldığı 3-2’lik ağır yenilgi sonrası Şampiyonlar Ligi’ne erkenden veda edebilir.

Galatasaray efsanesi Cevad Prekazi felç geçirdiGalatasaray efsanesi Cevad Prekazi felç geçirdi

Irish Independent: Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Galatasaray karşısında aldığı hatalarla dolu ve ağızları açık bırakan 3-2’lik yenilgiyle kötü başladığı sezonu daha kötü sürdürdü.

Caught Offside: Ekibin soytarısı Andre Onana’nın başı çektiği Manchester United bu sezon acınacak durumda!

Sports Mole: 5 gollü nefes kesen maçta Galatasaray, 10 kişilik Manchester United’ı şaşkına çevirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.