EuroLeague şampiyonu koç Galatasaray’a geri döndü

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, başantrenörlük görevine Ekrem Memnun’un getirildiğini duyurdu. Ekrem Memnun yönetimde sarı kırmızılılar EuroLeague şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ekrem Memnun 2025-26 sezonunun sonunu kadar kendisini Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, başantrenörlük görevine Ekrem Memnun’un getirildiğini açıkladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde düzenlenen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek katıldı.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Kadın basketbol kakımımızın başantrenörlük görevine Ekrem Memnun getirildi. Başkan Dursun Özbek’in katılımıyla gerçekleşen törenle 2024/25 ve 2025/26 sezonlarını kapsayan resmi sözleşmeyi imzalayan kulübümüzün efsane başantrenörü Ekrem Memnun’a yeniden evine hoş geldin diyor, başarılarla dolu yıllar diliyoruz.”

Kadın basketbolunda ilk aşama tamam... İşte eşleşmelerKadın basketbolunda ilk aşama tamam… İşte eşleşmeler

İmza töreninin ardından Ekrem Memnun, “Birincisi çok mutluyum, eve geri döndüm. Öncelikle başkanımıza, yönetim kuruluna, özellikle Mehmet Cibara’ya, benim buraya dönmeme vesile oldukları için, evime dönmeme vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Her şey belli, hedeflerimiz belli, Galatasaray kültürünün gerektirdikleri belli. Ne yapacağımızı biliyoruz, beklentileri biliyorum. Şu andan itibaren yapılacak tek şey kafamı öne eğip çalışmak, yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak. Ondan sonra kulübümüzü taraftarımızın istediği, kulübü en iyi şekilde temsil edecek takımı hazırlamak. Bunun için hep beraber elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de şöyle konuştu: “Memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Ekrem Memnun’la daha önceki başkanlığım döneminde de çok güzel çalışmalar yaptık. O gün itibariyle yollarımız ayrıldı fakat bu yuvanın sıcaklığı tekrar Ekrem Memnun’u buraya çağırdı. Galatasaray’a çok faydalı hizmetler geçmişte vermişti, bugün de vereceğine inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum. İnşallah Galatasaray’a layık olduğu şekilde, parkede temsil edeceğiz. Kendisine başarılar diliyorum. Allah utandırmasın.”

Antrenörlük kariyerine 1988 yılında Galatasaray altyapısında başlayan Ekrem Memnun kadın basketbolunun en önemli koçlarından. Memnun, 13 Nisan 2014’te kadın EuroLeague şampiyonluğunu Fenerbahçe’yi yenerek kazanan Galatasaray’ın başında bulunuyordu.

...Ve Olgun Aydın açıkladı: Buluşmayı Dursun Özbek istedi…Ve Olgun Aydın açıkladı: Buluşmayı Dursun Özbek istedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.