…Ve Olgun Aydın açıkladı: Buluşmayı Dursun Özbek istedi

Olgun Aydın, Dursun Özbek ve Ali Koç arasında planlanan buluşma fikrinin ilk kim tarafından ortaya atıldığını açıkladı. Aydın, olayların Ali Koç'un anlattığı şekilde cereyan ettiğini belirtti.

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Olgun Aydın açıkladı, buluşmayı Dursun Özbek istemiş.

Türk futbolunun son dönemdeki polemiklerinden biri hakkında açıklama geldi. Dursun Özbek ve Ali Koç arasında gerçekleşmeyen buluşma için aracı olan ortak dost Olgun Aydın konuştu. Makedon kulübü Shkupi’nin sahibi Aydın, buluşmayı hangi tarafın Ali Koç’a teklif ettiğine açıklık getirdi.

Koç, 13 Mart Çarşamba yaptığı basın toplantısında Özbek’in kendisiyle Bayern Münih maçı öncesinde buluşmak istediğini, bunu ortak bir dost aracılığıyla kendisine ilettiğini belirtmişti. Koç önce olumlu dönüş yaptığı bu fikre, Özbek’in buluşmadan önceki gün yaptığı bir açıklama sonrası olumsuz dönüş yaptığını açıklamıştı. Dursun Özbek daha sonra bu iddialara yanıt vermiş, buluşmayı ortak dostlarının tavsiye ettiğini, kendisinin de kabul ettiğini anlatmıştı.

Fenerbahçe'nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesiFenerbahçe’nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesi

Söz konusu ortak dostun Olgun Aydın olduğu ortaya çıkmış, konunun açıklığa kavuşturulması için kendisinin açıklaması beklenmeye başlanmıştı. Aydın konuştu. Olgun Aydın, haklı olan tarafın Ali Koç olduğunu ve buluşmayı Dursun Özbek’in teklif ettiğini açıkladı.

Aydın açıklamasında “Kamuoyunun da bildiği üzere Sayın Ali Koç ile Sayın Dursun Özbek’in yan yana gelip Türk Futbolundaki sorunları konuşma fikri tarafımca ortaya çıkartılmamıştır. Bu öneri Sayın Dursun Özbek’in kendisi tarafından bana İletilerek ortaya çıkmış bir fikirdir ve Sayın Ali Koç tarafından anlatılan içeriktedir. Sayın Dursun Özbek tarafından iletilen bu görüşme fikrinin, ülkemizdeki gergin futbol ortamına fayda sağlayabileceğini düşündüğüm için (ki kesinlikle böyleydi) Sayın Ali Koç ile de paylaştım” dedi.

Aziz Yıldırım'dan AK Partili Genç’e sert sözler: FETÖ artığıAziz Yıldırım’dan AK Partili Genç’e sert sözler: FETÖ artığı

Yapılan yazılı açıklamada “Keşke bu görüşme olsaydı, keşke bu olaylar yaşanmasaydı, keşke Dursun Başkan’ın da dediği gibi bu ortam ‘seviyesiz insanlara’ kalmasaydı. Çünkü öyle olaylar yaşanıyor ki, insanın futbolumuz ve ülkemiz için üzülmemesi mümkün olmuyor. Bir eğlence sporunun, keyif alarak izliyor olmamız gereken futbolun gelmiş olduğu nokta her futbol adamını üzdüğü ve üzmesi gerektiği gibi beni de çok üzmektedir. Toplumumuzun her ferdinin gelinen aşamada çok dikkatli olması gerekmektedir, yaşadığımız olayların ulaştığı seviye tüm milletimizin malumudur. Günümüzde sosyal medya ile toplumu etkilemek son derece kolaydır, bu mecralarda topluma yön veren kişilerin büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket edip, hem Sayın Ali Koç’a hem de sayın Dursun Özbek’e söylediğim gibi amasız fakatsız konuşmalar ile yan yana gelmeliyiz ve üstümüze düşeni yapmamız gerekir. Bazı art niyetli kimseler kötülük yapmayı bir alışkanlık haline getirmiş, kötülüğün kötülük doğurduğunu fark edememişlerdir” sözleri yer aldı.

‘Sadece aracı oldum’

Aydın son olarak “Ben önce bir insan sonra da futbolun içerisinde yer alan bir kişi olarak gelinen noktada ülkemizin ve toplumumuzun böyle bir toplantıya ihtiyacı olduğunu düşünerek aracı oldum, her sağ duyulu insanın da bu şekilde hareket edeceğine eminim” dedi.

Koç ne demişti?

Koç konu hakkında 13 Mart günü “Ortak dostumuzun anlattığına göre Dursun Özbek kendisine ‘Ortam çok gerildi, insanlar çok gergin. Bu nedenle seviyesiz insanlar ortaya çıkıyor’ demiş. ‘Benim normalde Kulüpler Birliği’nde tek dostluk yapabileceğim, aynı masaya oturabileceğim kişi Ali Bey’dir. Maalesef ortam çok gerildi, istenmeyen olaylar yaşanabilir. Ben Ali Bey’le yan yana gelip kimsenin bilmediği ortamda konuşup beraber yol planı çizelim isterim eğer Ali Bey kabul ederse.’ demiş.” açıklamasını yapmıştı.

Özbek ne demişti?

Özbek konuyla alakalı geçtiğimiz hafta içi “Ortak tanıdığımız bir arkadaşımız Türk futbolundaki gergin ortamın ortadan kalkması yönünde bir çağrıda bulundu bana. Ali Bey ile bu konuda görüşebileceğimizi söyledi. Böyle bir görüşmeyi düzenleyebileceğini söyledi. Ben bu görüşmeyi kabul ettim, Ali Bey de kabul etti. Daha sonra Ali Bey bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal etti. Türk sporundaki gerginlik konusunu görüşerek çözebilir miyiz düşüncesindeydim. Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.