Fenerbahçe’nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi Fenerbahçe'den Süper Kupa maçının ertelenmesine dair resmi talep geldiğini ve konunun federasyonda değerlendirildiğini açıkladı.

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa'nın yeniden ertelenmesinin değerlendirildiğini açıkladı.

29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı iki takımın da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında Atatürk’ü anan pankart, t-shirt ve formalarla sahaya çıkma isteği üzerine ev sahibi Suud yöneticilerle yaşanan anlaşmazlık sonrası iptal edilmişti. İddialara göre Suud yetkililer İstiklal Marşı’nın okunmasına Suudi Arabistan milli marşının da stadyum hoparlörlerinden dinletilmesi şartını koşmuş, sadece takımların değil tribüne gelen taraftarların da Atatürk içerikli kıyafetlerle tribünlere girişini engellemiş, konu hakkında anlaşmaya varılamayınca da hem Galatasaray hem de Fenerbahçe sahaya çıkmayı reddedip karşılaşmayı oynamadan İstanbul’a dönmüştü.

Bu gelişmelerin üstüne ertelenen Süper Kupa finali için Türkiye Futbol Federasyonu 21 Şubat günü yaptığı açıklamada karşılaşma için yeni tarih ve adres verdi. Federasyon Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak maçın 7 nisanda Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını açıkladı. Önce saat 21:00’de oynanacağı açıklanan karşılaşmanın başlangıç saati ilk açıklamadan iki hafta sonra yeni bir bildirimle 21:30’a alındı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken karşılaşmada sahaya çıkacak iki takım da Avrupa’da yoluna devam ediyordu. UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray play-off turunda Çekya’nın Sparta Prag takımına elenerek Avrupa’ya veda etti. Konferans Ligi’nde yolculuğuna devam eden Fenerbahçe ise Union SG’yi eleyerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Olympiakos’la eşleşen Fenerbahçe’nin maç takvimi açıklanınca Süper Kupa’nın tarihi yeniden tartışma konusu haline geldi.

11 Mart Perşembe günü Yunanistan’da maça çıkacak olan Fenerbahçe önceden açıklanan fikstüre göre dört gün önce Galatasaray’a karşı Süper Kupa finali oynanacak. Sarı-lacivertlilerde Başkan Ali Koç ve teknik direktör İsmail Kartal’ın karşılaşmanın ertelenmesine dair açıklamalar geldi. Konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de basına konuştu.

‘Fenerbahçe talep etti, değerlendiriyoruz’

A Milli Futbol Takımı’nın Macaristan’a seyahati için havalimanında bulunan Büyükekşi hareketten önce sorulara yanıt verdi. Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol’ün “Süper Kupa 6 Nisan Cumartesi oynanacak” iddiasını yalanlayan Büyükekşi Fenerbahçe’den resmi erteleme talebi geldiğini doğrulayarak “Fenerbahçe’den erteleme talebi geldi, değerlendiriyoruz” dedi.

‘Odağımız milli takım’

TFF Başkanı Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili soruyu ise “Bu konuyla ilgili şu anda bir şey söylemeyeceğim. Gündemimiz milli takım” cevabıyla yanıtsız bıraktı. Milli takımın hazırlık maçlarına çıkacağını belirten Büyükekşi “Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Almanya’da olacak olması bize ayrı heyecan veriyor. Evimizde oynayacak gibi hazırlanıyoruz, heyecanlıyız. Türk Milli Takımı, Avrupa’nın en genç milli takımıydı, aramıza 4 genç futbolcu daha katıldı. Bu konunun çok büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. 2032’nin de ana omurgasını oluşturmuş oluyoruz. 18 yaşındaki gençler, 8 yıl sonra 26 yaşında olacak. Beraber hareket eden bir takım olacak. O yüzden yapacağımız hazırlık maçları çok önemli. Dostluk maçında karşılaşacağımız ekipler de Avrupa Şampiyonası’nda yer alacaklar. Güçlerini ispat eden ekipler. Son derece iyi bir hazırlık dönemi geçirdi takımımız. Çok güzel bir dostluk, kardeşlik havası var. Macaristan Milli Takımı özellikle bizimle maç yapmak istedi” dedi.

Yeni ofsayt kuralı: Keşke Burak Yılmaz’a denk gelseydiYeni ofsayt kuralı: Keşke Burak Yılmaz’a denk gelseydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.