Akdeniz akşamını Fenerbahçe ışıldattı

Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanında çok zorlanmasına karşın Cengiz Ünder ve Mitchy Batshuayi'nin golleriyle 2-0 kazandı. Bir gün önce Galatasaray'a devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Cengiz Ünder, ilk yarıda yaptığı harika vuruşla Antalyaspor kilidini açan isim oldu.

Galatasaray’ın Samsun deplasmanından sonra Fenerbahçe’nin Antalyaspor maçının önemi artmıştı. Liderliği kaptırmak istemeyen sarı lacivertli takım Antalya’ya mutlak üç puan parolasıyla geldi. İsmail Kartal, son Ankaragücü maçında kullandığı 11’de tek değişikliğe gitti ve Serdar Aziz’in yerine Atletico Madrid’den transfer edilen Çağlar Söyüncü’yü oynattı. Böylece 1. Lig’den yurt dışına giden futbolcu kariyerinin ilk Süper Lig maçına Fenerbahçe formasıyla çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar karşılaşma öncesinde Çağlar’a sevgi gösterisinde bulundu. Deplasman tribününü dolduran Fenerbahçeli taraftarlar üzerinde teknik direktör İsmail Kartal’ın fotoğraflarının bulunduğu ve ‘Şampiyonluk için koy yüreğini’ yazan pankart açtı.

 

Antalyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın, geçen haftaki Kayserispor maçındaki aynı 11 ile Fenerbahçe karşısına çıktı. Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı altı karşılaşmadan dört beraberlik ve iki galibiyet ile ayrılan, sahasında da 8 maçtır yenilmeyen Antalyaspor’da taraftarlar futbolcu ve teknik direktör Yalçın’a büyük tezahürat yaptı.

Antalyalı taraftarlar sahaya oyuncaklarını attı.

Antalyaspor Kulübü ve MAKSAT Arama Kurtarma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Oyuncağını Getir, Çocukları Sevindir’ projesi kapsamında depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere karşılaşma öncesinde sahaya taraftarlarca peluş oyuncaklar atıldı.

Karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı. 7’de Antalyaspor gole yaklaştı. Sam Larsson’un ceza sahası dışından şutunda top Fenerbahçeli savunma oyuncularına çarptıktan sonra penaltı noktasına yakın bölgedeki Bytyqi’nin önünde kaldı. Onun sert vuruşu auta gitti.

15’te bu kez gole yaklaşan Fenerbahçe oldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Dzeko’nun yerden sert şutunda top kaleci Leite’de kaldı. 27’de bir kez daha ev sahibi geldi. Kaluzinski’nin sert şutunda top üstten auta çıktı. 32’de konuk takım atağında Ferdi Kadıoğlu’nun ortasına Krunic kafa vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti. 33’te İsmail Yüksek’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tadic, rakibini çalımladıktan sonra topa sert vurdu ancak kaleyi bulamadı. 35’te Antalyaspor bir kez daha tehlikeli geldi. Güray’ın sol çaprazdan şutunda top direğin yanından dışarı gitti.

Cengiz Ünder’den harika vuruş

42’de Fenerbahçe öne geçti. Tadic’in ortasında Antalyasporlu defans oyuncularının uzaklaştırmak istediği top İsmail Yüksek’in önünde kaldı. İsmail onun tek pasta verdiği pasta Cengiz Ünder çarprazda buluştu.Geçen hafta Ankaragücü filelerini iki kez havalandıran Cengiz Ünder harika bir plaseyle golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümünde Fenerbahçe art arda pozisyonlara girdi. 51’de kazanılan serbest vuruşu kullanan Cengiz Ünder’in sert şutunda topu kaleci Leite, güçlükle kornere çeldi.

65’te Dzeko’nun ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Cengiz Ünder’in vuruşunda kaleci Leite, topu kornere çeldi. Oyunun son bölümünde Sergen Yalçın’ın takımı bütün riskleri aldı. 87’de Larsson’un ortasına ceza sahası çizgisinde topla buluşan Kaluzinski’nin sert şutunda meşin yuvarlak Fenerbahçeli savunma oyuncularına çarptıktan sonra Livakovic’de kaldı. 88’de Fenerbahçe kontratağında Joshua King çalımlarla ceza sahasına girdi. Onun yerden vuruşunu kaleci Leite kurtarmayı başardı. Dönen topu Antalyasporlu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. 90+5’de Bonucci’nin uzun pasına hareketlenen Batshuayi’nin bekletmeden çok güzel bir vuruş yaptı. Top ağlara giderken Fenerbahçe yedek kulübesinde büyük sevinç yaşandı. Sarı lacivertliler çok zorlandıkları Antalya deplasmanından 2-0’lık galibiyetle döndü.

Fenerbahçe liderlik koltuğunu geri aldı

Fenerbahçe’nin devre arasında transfer ettiği İtalyan stoper Leanordo Bonucci, Süper Lig kariyerindeki ilk asisitini Antalya’da yaptı. Puanını 63 yapan sarı lacivertliler bir gün önce Galatasaray’a kaptırdığı liderlik koltuğunu averajla geri aldı. Futbolcular, maç sonunda kendilerini destekleyen taraftarlara giderek kutlama yaptı.

Sergen Yalçın ve İsmail Kartal maç öncesi birbirine başarı diledi.

İsmail Kartal: Ali Koç’un fikri sezon sonu değişebilir

Fenerbahçe Teknik Direttörü İsmail Kartal, maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maça iyi başladık. Baskılı başladık. Gole kadar 2-3 tane net pozisyonumuz vardı. Bunları değerlendiremedik. 1-0 başladık ikinci yarıya, içeride ikiyi, üçü atmak için plan yaptık. Sergen Hoca da hamle yaparak oyunu dengeledi. Kompakt kalarak ikinci golü bulduk ve maçı kazandık. Zor bir deplasman, Antalyaspor iyi bir takım. Kazandığımız için mutluyum.”

Atletico Madrid’den gelen yeni transfer Çağlar Söyüncü’yü öven Kartal, “İlk maçı olmasına rağmen güzel bir performans sergiledi. Rakip çift santrfora dönünce biz de 3 stoperle oynadık son bölümde. İkinci golü de attıktan sonra maç orada bitti zaten” dedi.Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine İsmail Kartal, şunları söyledi: “Başkanımızın böyle bir açıklaması olmuş ama sezon sonu ben bazı şeylerin tekrar gözden geçirilerek değişebileceğini düşünüyorum.”

Altınordu ve Leicester City’de beraber oynayan, yıllar sonra yeniden buluşan Cengiz Ünder ve Çağlar Söğüncü maç bonu röpartıjına beraber çıktı. Çağlar Söyüncü’nün geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Sergen Yalçın: Biraz şans, biraz beceri

Antalyaspor’un hocası Sergen Yalçın, maçı kaybettikleri için üzüntü duyduklarını belirterek “Bu kadar kalabalık bir seyirci önünde kazanmak isterdik, en azından puan almak isterdik. Çok dengeli bir oyun oldu ama Cengiz’in bireysel yetenekle attığı bir gol, onun neticesinde ilk yarıda pozisyonlarımız var. Bayağı zorladık. 70-75’ten sonra risk aldık, pozisyon da bulduk ama olmadı. Bizim için tatmin edici bir mücadeleydi. Skor istediğimiz gibi olmadığı için üzgünüz. Çok güçlü bir takım. Kolay değil bu maçları oynamak. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum” dedi. Yalçın konuşmasını şöyle bitirdi: “Biraz şans, biraz oyuncuların becerisiyle ilgili pozisyonların kaçması. Çok fazla kadro derinliğimiz yok. İki tane kanat oyuncumuz var. Orada çok hamle şansımız yok. En iyi oyuncumuz gitti biliyorsunuz, İsrailli. İki santrfora döndük. Takım olarak oyuncuların performansından menmunun. İnşallah Antalyaspor’un kendi hedefleri doğrultusunda yolumuza devam ederiz.”

Ali Koç: Haziran ayında Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı olacakAli Koç: Haziran ayında Fenerbahçe’nin yeni bir başkanı olacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.