Kuzey Tunçelli’den büyük başarı: Hem altın hem olimpiyat vizesi

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası 800 metre serbest finalinde 7:48.75'lik derecesiyle Dünya gençler şampiyonu rekoru kırarak altın madalya kazandı ve olimpiyat kotası elde etti.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Tunçelli'den hem rekor hem altın hem vize... Fenerbahçe'den sitem.

Yüzme sporu Türkiye’nin olimpiyat seviyesinde üst düzey başarı hasreti çektiği alanlardan bir tanesi. Söz konusu spor dalı adına umut verici adım Kuzey Tunçelli’den geldi. Tunçelli, daha önce 1500 serbestte elde ettiği dereceyle 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yarışmak için kota elde etmişti. Genç sporcu, son olarak Dünya Gençler Şampiyonası’nda 800 metrede havuza girdi ve göğüs kabarttı.

Kuzey, Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası 800 metre serbest finalinde 7:48.75’lik derecesiyle Dünya gençler şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Milli sporcu 1500 serbestin ardından 800’de Olimpiyat A barajını geçmeyi başardı. Kuzey aynı zamanda 15-16 yaş, 17-18 yaş, 19+ yaş ve açık yaş Türkiye rekorlarının yeni sahibi oldu.

Yüzme Dünya Kupası'nda ilk: Trans yüzücü devrimiYüzme Dünya Kupası’nda ilk: Trans yüzücü devrimi

Fenerbahçe’den sitem

Tunçelli’nin başarısı sonrası sporcunun adına yarıştığı kulüp Fenerbahçe’den basın mensuplarına sitem geldi. Kulüpten yapılan açıklamada “Kuzey Tunçelli’nin bu büyük başarısının geleneksel ya da dijital fark etmeksizin tüm medya organlarında yankı bulması ve sporcumuza gösterilen ilgi, Türk sporunun geleceği adına umut vericidir. Lakin bazı yayın organlarının Dünya Gençler Şampiyona rekorunu kıran sporcumuzla ilgili içeriklerinde Fenerbahçe adına yer vermemesi kulübümüzde rahatsızlık yaratmıştır. 2024 Paris Olimpiyatları’na giderken her gün gelen rekor haberlerinde, Fenerbahçeli sporcularımızın eşsiz başarılarında kulübümüzün adının kullanılmaması sorumlu yayıncılık anlayışına yakışmamaktadır.” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.