Fenerbahçe’nin Avrupa yolculuğunda sıradaki engel Olympiakos

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos'la karşılaşacak. Sarı-lacivertliler Pire'de oynayacağı maçtan avantajlı bir skor alıp Kadıköy'e dönmenin yolunu arayacak.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'de son idman maçın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadı'nda yapıldı.

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan’ın Olympiakos takımı ile karşılaşacak. Pire’deki Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynanacak maç saat 19:45’te başlayacak. Mücadelede İsviçre Futbol Federasyonundan Sandro Scharer düdük çalacak.

Konferans Ligi’nde H grubunu lider bitirerek doğrudan son 16’ya kalan Fenerbahçe bu turda Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımıyla eşleşmiş, deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşında 1-0 mağlup olmasına rağmen çeyrek final biletine uzanan taraf olmuştu. Sarı-lacivertliler tıpkı Union SG eşleşmesinde olduğu gibi Olympiakos’a karşı da ilk maçtan avantajı cebine koymaya çalışacak. Fenerbahçe’nin cezası sebebiyle sarı-lacivertli taraftarlar bu maçta tribündeki yerini alamayacak.

Fener’de üçü sakat, toplam altı eksik

Fenerbahçe’de eksik oyuncuların durumu dikkat çekiyor. UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun Olympiakos maçında süre alamayacak. Bu oyuncularla birlikte sakatlıkları bulunan Joshua King, Mert Hakan Yandaş ve Alexander Djiku da kamp kadrosuna alınmadı. Bir süredir takımdan uzak kalan Fred, İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Becao ise maç kadrosunda kendilerine yer bulmayı başardı. Fenerbahçe’nin Süper Lig için lisans çıkartmadığı Ryan Kent de takımla birlikte Yunanistan’a götürüldü.

Yunan takımlarıyla dokuzuncu randevu

Olympiakos’a karşı sahne alacak olan Fenerbahçe Yunanistan temsilcilerine karşı dokuzuncu sınavını verecek. Yunan ekipleriyle ilk kez 2002-2003 sezonunda karşılaşan Fenerbahçe, UEFA Kupası 2. tur mücadelesinde eşleştiği Panathinaikos’la sahasında 1-1 berabere kalırken deplasmanda 4-1 mağlup olarak Avrupa’dan elenmişti.
Sarı-lacivertli ekip bir sonraki Yunanistan eşleşmesini ise sekiz yıl sonra 2010-2011 sezonunda yaşadı. Avrupa Ligi play-off turunda PAOK ile eşleşen Fenerbahçe deplasmanda 1-0 kaybettiği rakibine karşı sahasında normal süreyi 1-0 önde tamamladı. Ancak PAOK uzatma bölümlerinde attığı golle skoru 1-1’e getirerek Avrupa’da tur atlayan taraf oldu.
Fenerbahçe’nin Yunanistan takımlarına karşı galibiyet alabildiği tek ekip Atromitos oldu. 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan temsilcisiyle eşleşen sarı-lacivertliler deplasmanda 1-0 kazandığı maçın rövanşını da 3-0’lık skorla geçerek gruplara kalmayı başarmıştı.

Olympiakos’a karşı üçüncü sınav

Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos’la eşleşen Fenerbahçe, Pire temsilcisine karşı ilk galibiyetini arayacak. İki ekip daha önce 2021-2022 UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda da eşleşmişti. İstanbul’da oynanan mücadeleyi 3-0 kaybeden sarı-lacivertli takım, deplasmandaki karşılaşmadan da 1-0 yenik ayrılmıştı.
Bugüne kadar Yunanistan temsilcileri karşısında oynadığı 8 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Avrupa’da 269’uncu perde

Grafik: AA

Fenerbahçe Olympiakos karşısında Avrupa kupalarındaki 269’uncu maçına çıkacak. Sarı-lacivertli takım bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 268 müsabakada 106 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 107 yenilgi yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 363 kez havalandırırken, kalesinde ise 381 gol gördü.

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde ise 17’nci maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler bu turnuvada daha önce yaptığı 16 maçta 11 galibiyet ve beş yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 41 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 20 gole engel olamadı.

Olympiakos ilginç bir yoldan geldi

Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos bir önceki turda ilginç bir süreçten geçti. Son 16’da İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’le eşleşen Oly evinde oynadığı ilk maçtan 4-1’lik skorla yenik ayrıldı. Gazze’de süren silahlı çatışmalar nedeniyle İsrail yerine Sırbistan’da oynanan rövanşta ise 90 dakikayı 4-1 önde kapatan Yunan temsilcisi büyük bir geri dönüşe imza atarak maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmada iki gol daha bulan Olympiakos, rakibini deplasmanda 6-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırmayı başarmıştı.

İsmail Kartal: Avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz

İsmail Kartal, karşılaşmanın oynanacağı Georgios Karaiskakis Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kartal akımın oyun gücünü rakibe hissettirerek avantaj yakalamak istediklerini söyledi.
Olympiakos’un Yunanistan’ın köklü kulüplerinden biri olduğunu ve rakibinin gücünün farkında olduklarını belirten Kartal “İki aşamalı bir maç. Yaptığımız analizlerle rakibimizin güçlü yönlerini çıkardık. Biz kendi güçlü yönlerimizi rakibe hissettirerek avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Burada ve İstanbul’da iyi bir futbolla turu geçmek istiyoruz” dedi.

Rakibin sahaya tek forvet ya da çift forvet diziliminde çıkmasına göre değişken planlar üzerine çalıştıklarını belirten Kartal “Onların yarın ne yapacakları tabii ki önemli ama bizim yapacaklarımız daha önemli. Her maçın hikayesi başkadır. Yarınki rakibimizin hikayesi de başka olacak. Biz bunu antrenmanlarda çalıştık. Yarınki maçta da Fenerbahçe’ye yakışır şekilde iyi bir mücadeleyle iyi bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

Konferans Ligi’nde üç maç daha oynanacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunda çeyrek final ilk maçları 11 Nisan, rövanşları ise 18 Nisan’da oynanacak.

UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin maçı hariç diğer üç çeyrek final eşleşmesi de aynı gün oynanacak. Diğer üç Çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:
19.45 Viktoria Plzen (Çekya)-Fiorentina (İtalya)
22.00 Club Brugge (Belçika)-PAOK (Yunanistan)
22.00 Aston Villa (İngiltere)-Lille (Fransa)

Konferans Ligi’nde çeyrek final rövanş maçları 18 Nisan Perşembe günü oynanacak. Yarı final müsabakalarının 2 ve 9 Mayıs’ta yapılacağı Avrupa Konferans Ligi’nde kupanın sahibi, 29 Mayıs’ta Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Ayasofya Stadı’nda belli olacak.

Spor dünyası bayramı böyle kutladıSpor dünyası bayramı böyle kutladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.