Ödül var ödül, İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne ödül!

Cumhuriyet'in 100. yılında sanatseverlere kapılarını açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne iki ödül birden. Müze dünyanın en prestijli ödüllerinden Muse Awards’ta yaratıcılık alanında altın, tasarım dalında ise gümüş ödüle değer görüldü.

Kültür Sanat 27 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Türkiye İş Bankası'nın Beyoğlu’ndaki Resim Heykel Müzesi’nde Feyhaman Duman’ın ‘Kalpaklı Atatürk’ ile İbrahim Çallı’nın Atatürk portresi karşılıklı duruyor.

Cumhuriyetin 100. yılında kapılarını ziyaretçilere açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne iki ödül birden verildi. Tasarım dünyasının standartlarını yükseltmek için International Awards Associate (IAA) tarafından 2015 yılından bu yana verilen ve 2024 temasını Mirasları Şekillendirmek olarak belirleyen uluslararası yarışma Muse Awards’ta, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi için I Mean It Creative ve Teğet Mimarlık tarafından hazırlanan projeler yaratıcılık ve inovasyon açısından her yönüyle olağanüstü bulunarak iki farklı kategoride ödüle değer görüldü.

Müzeye marka kimliği kategorisinde altın ödül

Sanatçıları, tasarımcıları ve yaratıcı profesyonelleri bir araya getiren Muse Yaratıcılık Ödülleri’nin Kurumsal Kimlik-Marka Kimliği kategorisinde Emrah Yücel liderliğindeki I Mean It Creative reklam ajansı ekibinin Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi için hazırladığı çalışma Altın Ödüle layık görüldü.

Mimarlık, iç mekân, ürün, peyzaj ve aydınlatmanın yıldızlarını ortaya çıkartan Muse Tasarım Ödülleri’nin (Muse Design Awards) Mimari Tasarım-Yeniden Doğuş Projesi kategorisinde ise Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak yeni yolculuğuna başlayan tarihi Boudouy (Bodvi) Apartmanı’nda pandemi başta olmak üzere pek çok zorluğa rağmen hayata geçirilen restorasyonda birlikte çalışılan Teğet Mimarlık tarafından hazırlanan proje Gümüş Ödül kazandı.

Osman Hamdi Bey'in iki Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu komşu olduOsman Hamdi Bey’in iki Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu komşu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.