Dilan Polat’ın ölüm tehdidi mesajına yedi yıl hapis istemi

Cezaevine girmeden önce sosyal medya fenomeni A. A.'ya küfredip ölüm tehdidinde bulunan Dilan Polat "Hatırlamıyorum" savunması yapsa da hakkında yedi yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Gündem 14 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

‘Kara para aklama’ ve ‘vergi kaçırma’ suçları dahil dört ayrı suçtan tutuklu sosyal medya fenomeni Dilan Polat hakkında yeni bir dava açıldı. Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre Dilan Polat fenomen A. A. ile adliyelik oldu.  Davaya konu olay 24 Temmuz 2023 günü yaşandı. A. A. ile Dilan Polat bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden tartıştı. Tartışma üzerine Polat, A.A.’ya hakaret içerikli sözlerin yer aldığı bir mesaj attı.

Mesajların görsellerini alan A. A. avukatı aracılığı ile Polat’tan şikayetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Polat’sa “Söz konusu mesajları gönderdiğimi hatırlamıyorum” dedi.

Savcılık suçun uzlaşma kapsamında kaldığını belirtti ve tarafların dosyası uzlaşmacıya gitti. Ancak ikili uzlaşamadı. Savcılık Dilan Polat hakkında zincirleme şekilde ‘kadına karşı tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Dilan Polat iddianamesinden tanıklıklar: Suikast karşılığı bedava bayilik verecektiDilan Polat iddianamesinden tanıklıklar: Suikast karşılığı bedava bayilik verecekti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.