ODTÜ’de rektör yasakladı ama öğrenciler ‘Devrim Stadyumu’nda sahne bizim’ diyor

Her yıl ODTÜ'de Devrim Stadyumu'nda yapılan bahar şenliğinde bu sene rektör Versan Kök'ün isteği üzerine sahne kurulmayacak. Ama öğrenciler bunu reddediyor ve rektörle görüşene kadar protesto edeceklerini duyuruyor.

Gündem 19 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Öğrenciler Devrim Stadyumu için yürüdü.

ODTÜ, Türkiye’de ilk kez bahar şenliği yapan üniversite olarak tarihe geçti. Üniversitenin en ünlü yeri olan Devrim Stadyumu’ndaki şenliklerde her yıl en ünlü sanatçılar konser verdi. Devrim Stadyumu’nda kutlanması da her zaman öğrencilerin isteği oldu çünkü buraya adını 1968 kuşağının devrimci öğrencileri Hüseyin İnan, Taylan Özgür, Alpaslan Özdoğan, Mustafa Yalçıner, Mete Ertekin vermişti. Bir gece yarısı stadyuma Devrim yazdıklarında burası artık Devrim Stadyum’u oldu. 1980 darbesinin baskıcı ikliminde kimliği bilinmeyen bazı kişiler yazının üstünü kapatmak istedi ama kapanmadı. Her yağmur yağdığında ortaya çıktı.

Şimdi ODTÜ’de Boğaziçi’nde olduğu gibi geleneklere aykırı şekilde atanan rektör Versan Kök yönetimi var. Bahar şenliği de Versan Kök’le sınanıyor. Çünkü 35. Bahar Şenliği’nin Devrim Stadyum’una kurulacak sahne olmadan yapılacağını duyurduğu bir mail attı Versan Kök. Cumhuriyet’ten Eylem Barut’un haberine göre; Devrim Stadyumu’na kurulacak sahnenin engellenmesi öğrenciler tarafından protesto edildi.

Önce yürüyüş yapan öğrenciler daha sonra rektörlük önünde bekledi ve rektörle görüşme talebinde bulundu. Rektör Kök, öğrencilerin görüşme talebini toplantıda olduğu gerekçesiyle reddetti. Öğrenciler görüşme gerçekleşene ve talepleri kabul edilene kadar eylemliliklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Eylemde grup “Şenlik ODTÜ’nün gıdasıdır”, “Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir”, “Şenliği ören dayanışmamızdır, kayyıma minnet eylemem” yazılı dövizler ve pankartlar taşıdı. Ayrıca süreç boyunca “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” ve “Şenliğin sesi Devrim” sloganları atıldı.

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi de öğrencilerle birlikte yürüdü.

ODTÜ’de Onur Yürüyüşü engellendi, öğrenciler gözaltına alındıODTÜ’de Onur Yürüyüşü engellendi, öğrenciler gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.