Zaferin sergisi 1. TBMM Binası’nda
Eski İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu partisinden istifa etti. Tatlıoğlu "İlk günden itibaren onurla yer aldığım bu siyasal süreci kendi açımdan sürdürülebilir bulmuyorum. İYİ Parti mensubiyetimi sonlandırıyorum" dedi.
31 Mart’taki seçimden hezimetle ayrılan İYİ Parti’de istifa dalgası ve eleştiriler bitmek bilmiyor. Seçimlerin ardından alınan kurultay kararı ve genel başkan değişimi de partide nabzı düşürmeye yetmedi.
İYİ Parti 27. Dönem Bursa Milletvekili ve eski TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.
İstifa açıklamasında partinin geldiği noktanın ilerleyen zamanlarda daha doğru yorumlanacağını söyleyen Tatlıoğlu “İlk günden itibaren onurla yer aldığım, heyecanla hizmet ettiğim bu siyasal süreci kendi açımdan sürdürülebilir bulmuyorum. Bu nedenle İYİ Parti mensubiyetimi sonlandırıyorum” dedi.
İstifa kararının kongre hassasiyeti nedeniyle ertelendiğini söyleyen Tatlıoğlu “Devam eden arkadaşlara başarılar diliyorum. Bu vesileyle başta Kurucu Genel Başkan olmak üzere, ayrılan veya devam eden, birlikte yürüdüğümüz, birlikte çalıştığımız bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İYİ Parti’de yerel seçimlerden önce istifa dalgası başlamıştı. Çünkü İYİ Parti CHP ile ittifaka hayır demişti ve parti lideri Meral Akşener de ısrarla CHP’yi hedef alan açıklamalar yapmıştı. Üst düzey istifalar da bu rotanın seçimi kaybettireceğini söylemişti ve yerel seçimlerde İYİ Parti, Türkiye genelinde yüzde 3.76 oranında oy alarak eridi. İstifalar bu sonucun ardından devam etti.
İYİ Parti’den 14 Mayıs seçimlerinden önce Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı. Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.
Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.
Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.
Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken beşi istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 38’e düşmüştü.
Yerel seçimlerin ardından yaşanan hezimet de istifaların sürmesine yol açtı. Partinin kuruluşunda yer alan isimlerin de içinde bulunduğu birçok isim istifa etti.
1960 yılında Bursa’nın Orhaneli ilçesinde doğan Prof. Dr. İsmail TATLIOĞLU, 1977 yılında Orhaneli Lisesinden mezun oldu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden lisans derecesini aldı. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tatlıoğlu, 1986 yılında yüksek lisansını, 1990 yılında doktorasını tamamladı.
1992 yılında doçent ve 2001 yılında profesör oldu. 2012 yılında kendi isteği ile emekli oldu ardından bir süre Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Maliye teorisi alanındaki Kamu Maliyesi, Uluslararası Maliye, Eğitim ve Sağlık Harcamalarının Analizi, Kamusal Mallar Teorisi ve Analizi derslerini uzun yıllar ders verdi ve 2005-2006 yıllarında Maliye Bölüm Başkanlığını üstlendi. Tatlıoğlu, 2018 yılında yapılan genel seçimler sonucunda 27. Dönem Bursa Milletvekili oldu.