Memleket Partisi’nin genel merkez binasının kapısına kilit vuruldu

Memleket Partisi'nin genel merkez binası boşaltıldı, kapısına kilit vuruldu. Parti lideri İnce bunun tasarruf için yapıldığını söyledi. Ayrıca parti otobüsünden logolar da söküldü.

Siyaset 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Memleket Partisi Genel Merkez binası.

Memleket Partisi genel seçimlerde genel başkanı Muharrem İnce’yle iddialı bir çıkış yaptı. Ancak İnce muhalefetin seçimi kaybetmesi halinde kendisinin suçlanacağını söyleyerek seçimin ikinci turunda yarıştan çekildi. Bu dönem İnce siyaset sahnesinde adı sıkça geçen bir lider oldu ama seçimden sonra popülerliğini kaybetti. Bu seçimden sonra yerel seçimler geldi çattı. İnce yeniden siyaset arenasında konuşulan isimlerden oldu. Çünkü belediye seçimlerinde CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusuydu ki kendileri de buna olumlu baktıklarını söylüyordu. Yine olmadı Memleket Partisi seçime tek başına girdi ve yüzde 0.17 oy oranıyla yarıştan ayrıldı.

Şimdi partinin Ankara’daki genel merkez binası boşaltıldı, kapısı kilitlendi. Sebebi de ekonomi. Sözcü’nün haberine göre İnce’nin “Bir otobüsle yollara çıkıyorum” dediği partinin otobüsünden de partinin logoları söküldü. Partinin, bu kararı tasarruf amacıyla aldığı ve Etimesgut semtinde küçük bir ofise taşınacağı bildirildi.

İnce genel merkez binasının kapatılmasıyla ilgili “Hazine’den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. İletişim olanağının arttığı dijital çağda, siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluk. Parti binalarını küçültüp, dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız. Gönlü bizimle olan gençlerin, kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayıp, siyaset sahnesindeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Atatürk’ün yolunda; akıl, ahlak ve adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye’nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız” dedi.

Muharrem İnce’den Millet İttifakı eleştirisi: Seçimleri bilerek kaybettiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.