Bombacıların bu yolla geldiği belirlenmişti: Paramotor yedi ay sonra bulundu

Veteriner hekim Mikail Bozlağan'ı şehit ettikten sonra Ankara İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bombalı eylemde bulunan PKK'lılara ait olduğu belirlenen paramotor Tomarza ilçesinde çalıların arasında bulundu.

Gündem 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde geçen yıl 1 Ekim’de saat 09.30 sıralarında hafif ticari araç ile müdürlüğünün giriş kapısı önüne gelen iki PKK’lı bombalı saldırı eyleminde bulundu. Araçtan inen PKK’lılardan biri kendini patlatırken diğeri etkisiz hale getirildi.

Saldırıda iki polis memuru yaralandı. Yaralı polisler sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bombalı eylemi yapanların hafif ticari aracı bir gün önce Kayseri’nin Develi ilçesinde gasp ettiği belirlendi. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi’nde evli bir çocuk babası veteriner teknikeri Mikail Bozlağan’ı dövdükten sonra tabancayla öldürüp şehit ederek gasp ettikleri araçla bölgeden ayrıldıkları tespit edildi.

Bu olaydan yaklaşık yedi ay sonra geçen cumartesi günü Tomarza ilçesi İmamkulu Mahallesi’ndeki dağda mantar arayan vatandaşlar çalıların arasında paramotor buldu. Olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. Parçalara ayrılmış olan paramotor incelenmek üzere il jandarma komutanlığına götürüldü. Özel harekat polisleri de paramotorun parçalarının bulunduğu bölgede çalışma başlattı. PKK’lıların sınırı paramotorla aşarak Kayseri’ye geldikleri ve saldırıyı düzenlediği sonucuna varılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.