Max Verstappen, Aytron Senna’nın rekoruna ortak oldu

Formula 1'de sezonun yedinci ayağı olan Emilia-Romagna GP'de sıralama turu heyecanı yaşandı. Imola'da düzenlenen hafta sonunda pole'e ulaşan isim Verstappen oldu. Hollandalı böylelikle efsane Senna'nın rekorunu da egale etti.

Spor 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Imola'da pole pozisyonunun sahibi Max Verstappen.

2024 Formula 1 sezonunun yedinci ayağı olan Emilia-Romagna Grand Prix’si sıralama turlarına sahne oldu. Antrenman seansı boyunca oldukça iyi bir görüntü çizen Ferrari pilotları, Verstappen’in de üç seansı sırasıyla beş, yedi ve altıncı tamamlamasının ardından tribünleri dolduran ‘Tifosi’leri heyecanlandırdı. Buna karşın iş gerçek rekabet ortamına dönüştüğünde Hollandalı pilot yeniden kanatlandı.

Imola’da ilk seansı lider bitiren Max Verstappen hızını buraya sakladığını herkese gösterdi. Q1’de sürpriz sonuç ise Fernando Alonso’dan geldi. Hafta sonu boyunca ciddi sorunlar yaşayıp araçta aradığı dengeyi bir türlü bulamayan çifte dünya şampiyonu seansa ilk turda veda etti. Q1’de elenen isimler sırasıyla; Bottas, Sargeant, Zhou, Magnussen ve Alonso oldu.

Q2’de ise Red Bull garajı Sergio Perez’in sonucuyla hayal kırıklığı yaşadı. Meksikalı pilot istediği dereceyi elde edemedi ve 11’inci sırada kalarak saniyenin binde 15’iyle elendi. İkinci seansı lider tamamlayan isim ise yine Max Verstappen oldu.

Sona kalan 10 kişinin pole pozisyonu için mücadele ettiği Q3’te iki Ferrari birden beklentinin altında kaldı. Imola’ya kapsamlı bir güncelleme paketiyle gelen kırmızılar, antrenman turlarında da iyi dereceler elde ettikten sonra Tifosi’ye pole hayalleri kurdurmayı başarmıştı ancak İtalyan ekibi evindeki yarışta McLaren’ların bile gerisinde kaldı. Son denemesinde turunu geliştirmeyi başaran Max Verstappen, 1.14.746’lık derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu. İkinci sıra Piastri’ye, üçüncülük ise Miami’de zafere uzanan Norris’e gitti. Bu üç pilot 0.1 saniye içerisine sıkıştı. İlk 10’u sırasıyla şu isimler tamamladı; Leclerc, Sainz, Russell, Tsunoda, Hamilton, Ricciardo, Hulkenberg.

Max, Senna’nın rekoruna ortak oldu

Imola’da elde ettiği başarıyla üst üste sekizinci pole pozisyonunu kazanan Max Verstappen, böylelikle Formula 1 efsanesi Aytron Senna’nın rekorunu da egale etti. 2023 Abu Dhabi GP’den bu yana yapılan tüm yarışlara ilk sıradan başlayan Max’in elde ettiği bu başarıya Senna ulaştığında yıl 1989’du. Brezilyalı efsane 1988 İspanya GP’den 1989 ABD GP’ye kadarki sekiz yarışta da pole pozisyonunu kazanmıştı. Verstappen gelecek yarış olan Monaco’da tekrar ilk cebe yerleşirse rekorun tek başına sahibi olacak.

Imola’da koluşacak Emilia-Romagna Grand Prix, 19 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da başlayacak.

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda atlar çarpıştı, jokey hastanelik olduAnkara 75. Yıl Hipodromu’nda atlar çarpıştı, jokey hastanelik olduPiastri’ye ceza

Sıralama turlarını ikinci sırada tamamlayan Oscar Piastri’ye seans esnasında Kevin Magnussen’i engellediği gerekçesiyle üç sıra ceza geldi. Böylelikle McLaren pilotu yarışa beşinci sıradan başlayacak. Norris, Leclerc ve Sainz ise bir üst cepten start alacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.